Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις έριξε καρφιά χθες Παρασκευή εναντίον του συνυποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιχειρούσε «να απονομιμοποιήσει τα αποτελέσματα» σε περίπτωση που έχανε μια πολιτεία όπως την Αιοβα ή το Νιου Χάμσαϊρ τον επόμενο μήνα (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, ο Ντε Σάντις, αριστερά, ως κυβερνήτης της Φλόριντας με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο).

«Εάν ο Τραμπ χάσει, θα κάνει λόγο για κλοπή… χωρίς αμφιβολία», είπε ο ΝτεΣάντις σε προεκλογική εκδήλωση στο Κόνκορντ του Νιου Χάμσαϊρ. Βίντεο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση δημοσιοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα η ηλεκτρονική έκδοση του Fox News.

«Ο Τραμπ έχασε δίκαια τις προεδρικές εκλογές του 2020»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είναι φαβορί τόσο στην Αιοβα, όπου διεξάγονται προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις 15 Ιανουαρίου, όσο και στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα.

Το προηγούμενο διάστημα ο ΝτεΣάντις είχε πυκνώσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε αυτές τις δύο αμερικανικές πολιτείες, προσπαθώντας ν’ αυξήσει τα ποσοστά του.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις, ο Ρον ΝτεΣάντις εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ο Τραμπ έχασε δίκαια τις προεδρικές εκλογές του 2020, κάτι που ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εξακολουθεί ν’ αμφισβητεί δημόσια.

Σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες τόσο από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον όσο και από το πολιτειακό δικαστήριο της Τζόρτζια για αδικήματα που συνδέονται με τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την εκλογική διαδικασία.

«Είναι αναμενόμενο»

Στην εκδήλωση της Παρασκευής στο Νιου Χάμσαϊρ, ο ΝτεΣάντις ανέφερε ότι ο Τραμπ έκανε λόγο για νοθεία όταν ηττήθηκε στις προκριματικές του 2016 στην Αιοβα από τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, κάτι που θεωρεί πιθανό να επαναλάβει στην περίπτωση που υποστεί νέα ήττα.

«Νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, αλλά δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα το πιστέψει», είπε.
Κατηγόρησε επίσης τον Τραμπ, ο οποίος επιλέγει μεγάλες συγκεντρώσεις για τις ομιλίες του, ότι αποφεύγει να συζητά με ψηφοφόρους.

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που ανέβηκε επί σκηνής και δέχθηκε ερωτήσεις από ψηφοφόρους; Εχει κάνει κάτι τέτοιο στη διάρκεια αυτής της (προεκλογικής) εκστρατείας;», σημείωσε ο ΝτεΣάντις. «Πόσο συχνά υπήρξε πρόθυμος ν’ απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις;», συμπλήρωσε.

Υπολείπεται του Τραμπ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο Ρον ΝτεΣάντις υπολείπεται κατά πολύ του Ντόναλντ Τραμπ στην Αιοβα, ενώ στο Νιου Χάμσαϊρ εμφανίζεται πίσω και από την πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, ο ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ θα αναμετρηθεί ξανά με τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ



ΠΗΓΗ