Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των επτά ατόμων, που μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν άγρια τους δύο εθελοντές στην Πάρνηθα, έχουν εξαπολύσει οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για νεαρούς, ηλικίας 20 έως 23 ετών. Οι δράστες παραμένουν άφαντοι, ενώ αναζητούνται και τα δύο οχήματα -ένα λευκό και ένα κόκκινο- στα οποία επέβαιναν.

Τα θύματα, που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού, είναι καλά στην υγεία τους και προσπαθούν να συνέλθουν ψυχολογικά από το σοκ της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα γιατί οι δράστες έφυγαν και γύρισαν ξανά για να επιτεθούν στους εθελοντές και κυρίως ποιος ήταν ο λόγος της επίθεσης.

«Ίσως ήταν διακινητές»

Τα δύο θύματα -ένα εκ των οποίων δέχθηκε τρεις μαχαιριές και υπέστη κάταγμα στη μύτη- κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση την ώρα που κοιμόντουσαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα το βράδυ του Σαββάτου.

Είχαν τελειώσει τον καθαρισμό της δυτικής πλευράς του βουνού και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στο σημείο για να συνεχίσουν το επόμενο πρωί τις εργασίες.

«Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο»

«Γύρω στη 01.30 ακούσαμε φωνές από κάποια παιδιά. Μας είδαν ότι βρισκόμαστε εκεί. Άναψαν φακούς και λένε ποιοι είσαστε εσείς τι θέλετε εδώ και τους αναφέραμε πολύ ευγενικά ότι είμαστε εθελοντές καθαρίζουμε το βουνό. Αυτοί ήταν πάρα πολύ απειλητικοί και έψαχναν αφορμή να τσακωθούμε ωστόσο εμείς δεν τους δώσαμε καμία τέτοια αφορμή και φάνηκε ότι το θέμα έληξε», περιγράφει ο Μιχάλης στο .

Δέκα λεπτά αργότερα οι επτά νταήδες επέστρεψαν με άγριες διαθέσεις κρατώντας μαχαίρια. Τα δύο θύματα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

«Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, δηλαδή παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου», αναφέρει ο Γιώργος.

Ο αρχηγός της εθελοντικής ομάδας, που κοιμόταν λίγα μέτρα από το σημείο έτρεξε να τους βοηθήσει.

«Μάθαμε πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλά κακοποιά στοιχεία. Τα άτομα αυτά μπαίνουν στο δάσος είτε για διακίνηση είτε για να σπάσουν πλάκα ή να περάσουν τη ώρα τους. Απείλησαν τους φίλους μου, τους τραμπούκιζαν, ρωτούσαν διάφορα πράγματα για να βρουν μία αφορμή να συνεχίσει αυτή η λεκτική βία. Στην αρχή ήταν απλά εκφοβισμός, στην συνέχεια θεωρούμε ότι πρόκειται για τυφλή βία με σκοπό τον θάνατο», αναφέρει ο Βασίλης Σφακιανόπουλος.

Και προσθέτει: «Θεωρώ πως μπορούν να βρεθούν οι δράστες ίσως με τον εντοπισμό της κεραίας του κινητού τους. Πιθανώς να ήταν διακίνηση και να ήταν οι φίλοι μου στο «λάθος μέρος» την λάθος στιγμή. Τρεις ώρες πιο πριν ήρθε ένα άτομο με ένα ΙΧ φουριόζος, έκανε κάτι ένα λεπτό στα σκοτάδια και ξαναέφυγε. Τρία χρόνια κάνουμε αυτή την δράση και έχουμε μαζέψει πολλά λίτρα σκουπιδιών».



ΠΗΓΗ