Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 64χρονος που αφαιρούσε χρήματα από πολίτες παριστάνοντας τον λογιστή ή τον υπάλληλο δημόσιου φορέα.

Ο δράστης εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης και συνελήφθη για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία.

Επιστροφή φόρου

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος κινούμενος με όχημα, προσέγγιζε τα θύματα του και με την πρόφαση επιστροφής χρημάτων ή φόρων, προσποιούμενος τον λογιστή ή τον υπάλληλο δημόσιου φορέα, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Για να γίνει πιο πειστικός, διέθετε πλαστές επιταγές όπου αναγράφονταν τα προς επιστροφή ποσά, ενώ ορισμένες φορές μετέφερε ο ίδιος τα θύματα με το όχημά του σε τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να προβούν σε ανάληψη μετρητών και να καταβάλουν άμεσα το αιτούμενο ποσό.

Πλαστές επιταγές

Μετά την έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του και στην οικία του και κατασχέθηκαν πλαστές επιταγές, εντός φακέλων, το χρηματικό ποσό των -20- ευρώ και ρουχισμός που φορούσε κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Κατασχέθηκε επιπλέον το επιχειρησιακό του όχημα, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -3- περιπτώσεις απάτης, διαπραχθείσες στο Κερατσίνι, στη Νίκαια και στο Παγκράτι, ενώ σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ