Παραιτήθηκε από πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο Μενέλαος Τσουπλάκης, όπως και δύο ακόμη μέλη του συμβουλίου διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in από πηγές της ΕΑΔ, ο Μενέλαος Τσουπλάκης παραιτήθηκε με επιστολή που κατέθεσε στην επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων και αναπληρώτρια διοικήτρια (μετά την παραίτηση του Άγγελου Μπίνη) της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Παραιτήθηκαν και οι κ.κ. Κουγέας και Παπαστάμου

Σε αυτήν την επιστολή ο Μενέλαος Τσουπλάκης επικαλείται προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, όμως, κατέθεσαν την παραίτησή τους από την ΕΑΔ ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης Βασίλης Κουγέας και το μέλος Ανδρέας Παπαστάμου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την ΕΑΔ, ο Βασίλης Κουγέας παραιτήθηκε για λόγους υγείας, ενώ, ο Ανδρέας Παπαστάμου, επικαλέστηκε ασυμβίβαστο λόγω θέσης που -πλέον- κατέχει.

Οι αναπληρώσεις των τριών παραιτηθέντων αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά από δημοσίευση προκήρυξης. Σημειώνεται ότι η έγκριση των μελών του συμβουλίου διοίκησης γίνεται από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Μενέλαος Τσουπλάκης

Αιχμές της Όλγας Γεροβασίλη για τις παραιτήσεις

Σημειώνεται όμως ότι αναφορά -με σοβαρές αιχμές- στις εν λόγω παραιτήσεις πραγματοποίησε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο Attica TV, επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ανέφερε ότι «υπάρχει καταγγελία για ένα στημένο μηχανισμό ανώτατων αξιωματούχων του μηχανισμού που τους έχει ανατεθεί να ελέγχουν τη φοροδιαφυγή στη χώρα και το μαύρο χρήμα, ότι έχει στηθεί κύκλωμα που απειλεί επιχειρηματίες. Και μαθαίνω ότι αυτό δεν ελέγχθηκε από το 2022. Οι καταγγελίες έχουν πάει και στο Μαξίμου. Μαθαίνω ότι χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και όλο το ΔΣ παραιτήθηκαν».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ