Τα εγκαίνια της νέας έκθεσης της ομογενούς εικαστικού Γεωργίας Λαλέ με τίτλο «Neighborhood Guilt» -στα ελληνικά «Ενοχές της Γειτονιάς»- πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Θέμα της έκθεσης, όπως μεταδίδει και η ιστοσελίδα anaminseis.net, έχει τις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία στην Ελλάδα.

Στόχος όπως επεσήμανε η καλλιτέχνης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το θέμα των γενοκτονιών στην Ελλάδα, με την Λαλέ να υπενθυμίζει ότι μόνο το 2022 καταγράφηκαν 22 γυναικοκτονίες.

Mε εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, το έργο θα αποσυρθεί

Μετά από διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν και σχόλια τύπου «καλή και χρυσή η τέχνη αλλά με ορισμένα εθνικά σύμβολα δεν παίζεις» με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, το έργο θα αποσυρθεί από την έκθεση.

Ν. Ηλιόπουλος: Να ανακαλέσει την απόφαση ο υπουργός

Η Νέα Αριστερά με ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου δεν κρύβει την ενόχλησή της  γιατί «οι φασίστες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» και «ο κ. Γεραπετρίτης δεν τους χάλασε χατίρι.  Έδωσε εντολή να κατέβει το έργο».

Με ανάρτησή σου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ο Ν. Ηλιόπουλος τονίζει πως «η κυβέρνηση υποκύπτει διαρκώς στις πιέσεις των ακροδεξιών» και καλεί τον υπουργό «να ανακαλέσει μια απόφαση που μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση».

Στέλνει μάλιστα και το μήνυμα: «Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.  Είμαστε με τη Τζώρτζια Λάλε.  Είμαστε με την τέχνη.  Είμαστε με τις γυναίκες».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ