Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει η Standard and Poor’s, σε περίπτωση που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί πέραν της Γάζας.

Στην προειδοποίηση αυτή προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, με φόντο τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέτωπα.

Απαιτείται τροποποίηση του προϋπολογισμού

Πάντως ανώτερο στέλεχος της S&P υπογράμμισε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, εάν κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον προϋπολογισμό για να αντισταθμίσει τις υψηλότερες δαπάνες.

Η S&P επιβεβαίωσε τον Οκτώβριο την αξιολόγηση «AA-» του Ισραήλ, αλλά αναθεώρησε τις προοπτικές του σε «αρνητικές» από «σταθερές».

«Στο 33% η πιθανότητα υποβάθμισης»

«Οι αρνητικές προοπτικές των αξιολογήσεων υποδηλώνουν ότι επί του παρόντος βλέπουμε τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες υποβάθμισης μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια», δήλωσε στο Reuters ο Maxim Rybnikov, διευθυντής αξιολόγησης κρατικών και δημόσιων οικονομικών για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στην Standard and Poor’s.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ