Θετικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την Ελλάδα ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από ntv.com.tr), προαναγγέλλοντας επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία και νέα συνάντηση για ΜΟΕ στην Αθήνα.

«Εχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα καλής γειτονίας με την Ελλάδα μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Σε αντάλλαγμα, θα πάμε στην Ελλάδα αργότερα.

Θα συζητήσουμε και θα συμφωνήσουμε μαζί τους

Μετά την επίσκεψη του προέδρου μας, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Θα συζητήσουμε και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Το όνομα τους ‘Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης’ είναι σημαντικό.

»Εμείς άλλωστε προσπαθούμε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη. Δεν είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε για να λυθούν τα προβλήματα. Εγινε για ν’ αυξηθεί η εμπιστοσύνη».

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε επίσης ότι η ημερομηνία θα καθοριστεί από το άλλο μέρος (την Ελλάδα).

«Πραγματικά, ως δύο γείτονες, ως δύο στρατιωτικές δυνάμεις, αυτές τις καλές σχέσεις, τις φιλικές σχέσεις θα τις αναπτύξουμε και θα προσπαθήσουμε να τις συνεχίσουμε. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Θα συνεχιστούν οι ασκήσεις…

»Ο πρόεδρός μας το είπε εκεί πολύ ωραία: Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα μεταξύ δύο αδελφών ή μεταξύ δύο γειτόνων, είπε. Αλλά εμείς θέλουμε ν’ αναπτύξουμε και να συνεχίσουμε καλές σχέσεις γειτονίας», ανέφερε ο Γκιουλέρ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα συνεχιστούν οι ασκήσεις με αμοιβαίο σεβασμό, αλλά και οι επισκέψεις.

«Ο Δένδιας είχε έρθει στην περιοχή των σεισμών και θέλει να ξαναέρθει. Προσκάλεσα τον ομόλογό μου Δένδια. Θα έρθει Φεβρουάριο – Μάρτιο» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα F16 σημείωσε ότι «η τρέχουσα κατάσταση συνεχίζεται. Θα σας ενημερώσουμε εάν υπάρξει διαφορετική εξέλιξη».

Πηγή: sigmalive.com



ΠΗΓΗ