Πρόσωπο της χρονιάς αναδείχθηκε για το 2023 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, σε έρευνα που πραγματοποίησε η MRB για την εφημερίδα «Real».

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη θέση με 40,7%. Ακολουθεί, αρκετά πίσω του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 5,5%.

Tο 47,6% των ερωτηθέντων προέκρινε ως «πρόσωπο της χρονιάς» άτομο το οποίο είχε άμεση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου με 2% και ακολουθούν κατά σειρά οι Έφη Αχτσιόγλου (1,4%), Νίκος Ανδρουλάκης (1,2%) και Κώστας Μπακογιάννης (1,1%). Άλλο πρόσωπο απαντά το 8%, «κανένα» το 4,5% και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 18,9%.

Αξιοσημείωτο στις απαντήσεις των πολιτών είναι ότι το 47,6% των ερωτηθέντων προέκρινε ως «πρόσωπο της χρονιάς» άτομο το οποίο είχε άμεση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στέφανος Κασσελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης στις δύο πρώτες θέσεις

Πρωταγωνιστής και το 2024 ο Στέφανος Κασσελάκης

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει το 2024, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται και εκεί πρώτος.

Συγκεκριμένα η απάντηση «Στέφανος Κασσελάκης» συγκεντρώνει ποσοστό 23,2% έναντι 21,7% που συγκέντρωσε το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, η Έφη Αχτσιόγλου με 2,9%, ο Αλέξης Τσίπρας με 1,9%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 1,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 1,2%. Κανένας ή άλλος απάντησε το 11,3%, ενώ 28,7% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».



ΠΗΓΗ