Δεκάδες Παλαιστίνιοι άνδρες ξεγυμνώθηκαν και συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα.

Πλάνα που δημοσίευσε ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Israel’s Channel 11 δείχνουν τις ισραηλινές δυνάμεις να γδύνουν σκόπιμα δεκάδες Παλαιστίνιους άνδρες αμάχους γυμνούς κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους στη βόρεια Γάζα.

«Ο [ισραηλινός στρατός] συνέλαβε δεκάδες άνδρες που παραδόθηκαν και σήκωσαν τα χέρια τους», δήλωσε ο Itay Blumental στο X. «Τώρα ελέγχουν αν κάποιος από αυτούς είναι τρομοκράτης ή πράκτορας της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ».

Πάνω από 17.000 οι νεκροί στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου είναι τώρα 17.177, με περισσότερους από 46.000 τραυματίες.

Τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 350 Παλαιστίνιοι. Συγκεκριμένα, το Ισραήλ πολέμησε τους μαχητές της Χαμάς στις μεγαλύτερες πόλεις της Λωρίδας της Γάζας την Πέμπτη και είπε ότι είχε επιτεθεί σε δεκάδες στόχους, αφήνοντας 350 Παλαιστίνιους νεκρούς και τους υπόλοιπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε περιοχές καταφυγίων που συρρικνώνονται ταχέως.

Οι κάτοικοι της Γάζας στριμώχνονταν στη Ράφα στα νότια σύνορα με την Αίγυπτο, ακούγοντας ισραηλινά φυλλάδια και μηνύματα που έλεγαν ότι θα ήταν ασφαλείς στην πόλη μετά από διαδοχικές προειδοποιήσεις να κατευθυνθούν νότια.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαμερίσματα εκεί αργά την Τετάρτη που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους αμάχους από το βορρά, είπε ο Eyad al-Hobi, συγγενής ορισμένων από αυτούς που σκοτώθηκαν.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ