Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, καθώς ξεκινά την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για ψώνια την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Τις δύο παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), που πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή, θα είναι επίσης ανοιχτά τα καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, όμως, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, είναι από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Ποιες μέρες θα είναι κλειστά

Τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

«Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές. Ας ευχηθούμε οι Άγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ