Αδίστακτοι ληστές έστηναν καρτέρι σε διανομείς φαγητού σε περιοχές της Αττικής και τους λήστευαν αρπάζοντας τις εισπράξεις και προσωπικά τους αντικείμενα.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους δύο δράστες που είχαν επιτεθεί τουλάχιστον σε 9 διανομείς μέσα σε ένα μήνα από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Αποκαλυπτικά βίντεο

Το in εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των ληστών.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας οι δύο δράστες χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα», προσέγγιζαν τον διανομέα- στόχο κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού τον ακινητοποιούσαν, τον εξανάγκαζαν να τους παραδώσει τις εισπράξεις, προσωπικά αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ή χρηματικά ποσά.


Κατά τη διάπραξη των ληστειών μεριμνούσαν ώστε να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους, ενώ ο εξαναγκασμός των θυμάτων τους πραγματοποιούνταν είτε με την απειλή χρήσης μαχαιριού, είτε ασκώντας σε βάρος τους σωματική βία, η οποία μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν υπέρμετρη.

Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οχτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το διάστημα από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -9- μαχαίρια, ξιφίδιο, ξύλινο ρόπαλο, αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο, τσεκούρι,
  • -8- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- μπουφάν, σορτς, καπέλο, -2- ζευγάρια παπούτσια, παντελόνι, γάντι, τσαντάκι, -2- σκούφοι, -2- κουκούλες τύπου full face,
  • κράνος,
  • 40 ευρώ και
  • δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ