Αν θέλετε να αυξήσετε το εισόδημά σας και αναζητάτε νέους τρόπους απασχόλησης πέραν της κύριας εργασίας σας υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορούν να αποδώσουν έως και 500 ευρώ επιπλέον στα μηνιαία έσοδά σας.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου ο καθένας αναζητά επιπλέον εισόδημα και η τεχνολογία σε συνδυασμό με τις ψηφιακές πλατφόρμες προσφέρονται ακριβώς για αυτό τον σκοπό.

Είναι αλήθεια ότι μία αύξηση το εισοδήματος κατά 500 ευρώ είναι ιδιαίτερα βοηθητική για κάποιον που θέλει να ζήσει πιο άνετα ή να αποταμιεύσει χρήματα για μελλοντικές επενδύσεις ή διακοπές.

Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψει κανείς την τρέχουσα εργασία σου. Σίγουρα θα είναι κάπως ζόρικο να ανταπεξέλθει κανείς και στα δύο καθήκοντα παράλληλα, αλλά η προσπάθεια μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Εδώ είναι έξι τρόποι για να προσθέσεις 500 ευρώ στα μηνιαία σου έσοδα:

1. Πώληση προϊόντων στο Amazon ή άλλες online πλατφόρμες.
2. Υπηρεσίες Pet Sitter.
3. Παροχή online μαθημάτων.
4. Freelance αρθρογραφία.
5. Μεταφράσεις.
6. Δημιουργία προσωπικού blog ή ιστοσελίδας.

Αναλυτικά:

1. Πώληση προϊόντων στο Amazon ή άλλες online πλατφόρμες.

Ένας από τους τρόπους να κερδίσεις χρήματα στη σημερινή εποχή είναι να πουλήσεις προϊόντα μέσω του διαδικτύου. Μπορείς να προσφέρεις προς πώληση αντικείμενα που είναι ήδη στην κατοχή σου, επιτρέποντάς σου να αποκτήσεις ένα επιπλέον εισόδημα χωρίς την ανάγκη να αποχωριστείς τον χώρο του σπιτιού σου.

2. Υπηρεσίες Pet Sitter.

Μια τάση που έχει αναπτύχθηκε και διαδόθηκε μετά την πανδημία της Covid-19. Είναι αρκετά απλό: αναλαμβάνεις τη φροντίδα των κατοικιδίων ζώων τρίτων ανθρώπων, όταν αυτοί δεν είναι στο σπίτι, όπως επίσης και να τα βγάλεις βόλτα. Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις έναν κατάλογο πελατών, τότε μπορείς να έχεις μια καλή πηγή εισοδήματος. Είναι μια ιδανική επιλογή ειδικά εάν βρίσκεσαι σε μεγάλες πόλεις όπως το καλοκαίτι στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αστική περιοχή.

3. Παροχή online μαθημάτων.

Ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως το Zoom, το Skype, το Google Hangouts κλπ., μπορούν να σε βοηθήσουν να προσφέρεις μαθήματα online και εξ αποστάσεως για όσους βρίσκονται μακριά. Αρκεί να διαθέτεις κάποιες χρήσιμες γνώσεις σε αντικείμενα/κλάδους που μπορείς να μεταδώσεις, ενώ επίσης μπορείς να εργάζεσαι και σε ευέλικτα ωράρια. Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες όπου λειτουργούν ως αγορές για επαγγελματίες καθηγητές -και μη- που προσφέρουν μαθήματα παντός γνωστικών αντικειμένων. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ένα μάθημα και να το ανεβάσεις σε μια τέτοια πλατφόρμα, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να το παρακολουθήσει όποτε θέλει με αντίτιμο ένα ορισμένο ποσό.

4. Freelance αρθρογραφία.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν το να γράφουν άρθρα και πολλοί από αυτούς επιθυμούν να αμείβονται για την εργασία τους. Η πρόκληση εδώ είναι να εντοπίσεις τις κατάλληλες ευκαιρίες. Υπάρχουν αρκετά sites που προσφέρουν αμοιβή για τη συγγραφή άρθρων. Μπορείς να ξεκινήσεις την έρευνά σου για sites που επιθυμούν να συνεργαστείτε και να καταλήξετε σε συμφωνία. Φυσικά, μπορείς να κάνεις την έρευνά σου τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική αγορά.

5. Μεταφράσεις κειμένων.

Αν διαθέτεις γνώσεις σε κάποιες ξένες γλώσσες, τότε έχεις τη δυνατότητα να κερδίζεις χρήματα κάνοντας μεταφράσεις. Ακόμα, μπορείς να εργάζεσαι σε ευέλικτα ωράρια χρησιμοποιώντας μόνο τον φορητό υπολογιστή και το smartphone σου. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που ειδικεύονται στη μετάφραση και προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας. Σε πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες μπορείς να απασχοληθείς ως freelancer, ενώ σε άλλες μπορείς να εντοπίσεις μέχρι και μόνιμες θέσεις εργασίας.

6. Δημιουργία προσωπικού blog/site

Η δημιουργία ενός προσωπικού blog είναι ένας τρόπος για να βγάλεις έξτρα εισόδημα. Μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις να αρθρογραφείς για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει ή στο οποίο έχεις γνώσεις και εμπειρία, δημιουργώντας περιεχόμενο που θα είναι ενδιαφέρον ή και χρήσιμο για τους αναγνώστες σου – όπως κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, podcasts κλπ. Θα μπορείς λοιπόν να προσφέρεις αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο στους χρήστες του Διαδικτύου και να πληρώνεσαι είτε μέσω των διαφημίσεων, είτε προσφέροντας συνδρομητικά το περιεχόμενο (π.χ. e-books), ή συνάπτοντας δσυνεργασίες με άλλους bloggers ή εταιρείες για προώθηση του περιεχόομένου τους ή των προϊόντων τους με χρηματικό αντάλλαγμα.



ΠΗΓΗ