Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απένειμε σήμερα, Δευτέρα, το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής Σχολής στις Εριέττα Μόλχου και Ελπίδα Χούπα, που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων κοριτσιών, παρέλαβαν τιμητικά τα πτυχία τους, στην ορκωμοσία του τμήματος που έγινε σε βαρύ κλίμα.

«Είμαι πολύ περήφανη μαμά για την Εριέττα μου»

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά, για τις προσπάθειές τους και τη μελέτη τους και μαζί γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά ως συμπαρόντα, μέσα από εμάς. Εγώ είμαι πολύ περήφανη μαμά για την Εριέττα μου» είπε, σύμφωνα με το thesstoday.gr, η μητέρα της, με τους συμφοιτητές της να ξεσπούν σε δάκρυα.

Οι γονείς της Εριέττας παραλαμβάνουν το πτυχίο της

Εκ μέρους της Ελπίδας Χούπα, παρέλαβαν το πτυχίο τα δυο αδέλφια της, ο Σεραφείμ και ο Κωνσταντίνος, αγκαλιασμένοι με τους γονείς της Εριέττας.

Τα αδέρφια της Ελπίδας Χούπα παραλαμβάνουν το πτυχίο της

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Εριέττας δεν βρέθηκε ούτε στις λίστες των νεκρών, ούτε σε αυτή των τραυματιών, ούτε και στις αταυτοποίητες σορούς.

«Με ένα άψυχο χαρτί στο χέρι χωρίς παιδί να ευχηθώ» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελπίδας

«Μου τηλεφώνησαν από την Γραμματεία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ για να μου γνωστοποιήσουν ότι την προσεχή Δευτέρα στις 4/12/23 θα γίνει η τελετή απονομής πτυχίων και αν μπορεί να παραβρεθεί κάποιος να παραλάβει το πτυχίο της Ελπίδας.

Αυτό που κυριάρχησε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι’ αυτό. Δεν θα πάμε με την γυναίκα μου τελικά. Θα είναι πολύ οδυνηρό και για τους δυο μας. Θα πάνε τα αδέρφια της που λόγω του νεαρού της ηλικίας, έχουν διαφορετικές ανοχές» έγραψε σε ανάρτησή του ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα.



ΠΗΓΗ