Δεκάδες χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα στο Λονδίνο για την τελευταία διαδήλωση και να ζητήσουν μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα (στη φωτογραφία από Andy Rain/EPA, επάνω, στιγμιότυπο από τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στις 11 Νοεμβρίου, στο κέντρο του Λονδίνου).

Η PA Media αναφέρει ότι περίπου 1.500 αστυνομικοί θ’ αναπτυχθούν για τις διαδηλώσεις, οι οποίες έρχονται εν μέσω της προσωρινής εκεχειρίας στον πόλεμο και της ελευθέρωσης 24 ομήρων από τη Χαμάς, μαζί με την απελευθέρωση 39 παλαιστινίων αιχμαλώτων από το Ισραήλ.

Σε συναγερμό θα βρίσκεται η μητροπολιτική αστυνομία

Η μητροπολιτική αστυνομία θα βρίσκεται σε συναγερμό στη βρετανική πρωτεύουσα, αφού σε προηγούμενη συγκέντρωση την Ημέρα της Ανακωχής σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιδιαδηλωτές και αστυνομικούς.

Η αστυνομία είχε δεχθεί σοβαρές πιέσεις από πολιτικούς σχετικά με την απόφαση να επιτραπεί η διεξαγωγή εκείνης της πορείας διαμαρτυρίας, με την πρώην υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν να την κατηγορεί ότι επέδειξε μεροληψία υπέρ των αριστερών διαδηλωτών.

Περίπου 100.000 άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα Σάββατο από την Park Lane στη Whitehall, καθώς οι διοργανωτές της συγκέντρωσης απέρριψαν τον χαρακτηρισμό «πορεία μίσους» που χρησιμοποίησε η Μπρέιβερμαν προτού αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Κώδικας… συμπεριφοράς

Η μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν φυλλάδια για να παρέχουν «απόλυτη σαφήνεια» σχετικά με το τι θα θεωρείται πως είναι υπέρ των Παλαιστινίων στη διαδήλωση.

Ο αναπληρωτής βοηθός διοικητή, Ade Adelekan, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο ορίζεται πως όποιος είναι ρατσιστής ή υποκινεί το μίσος εναντίον οποιασδήποτε ομάδας πρέπει να περιμένει τη σύλληψή του. Οπως και όποιος υποστηρίζει τη Χαμάς ή οποιαδήποτε άλλη απαγορευμένη οργάνωση.

Ο συνασπισμός των διοργανωτών Stop the War αντέτεινε ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι «παρεμβατικό», αλλά ζήτησε απ’ όσους παρευρεθούν στη διαδήλωση ν’ αποφύγουν «οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ