Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, 16:56

Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της οποίας καθορίζεται το πλαίσιο εφαρμογής των νέων Σχεδίων Βελτίωσης (δράση 4.1.5), η πρόσκληση των οποίων αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Μεταξύ άλλων όπως τονίζεται, η χρηματοδότηση της επένδυσης για όλες τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα μπορεί να ανέλθει έως και τις 150.000 ευρώ, ενώ οι νέοι αγρότες και οι αγρότες σε ορεινές περιοχές θα έχουν αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης που θα φτάνει έως το 80%.

Σε ό,τι αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τη φύτευση δέντρων ο προϋπολογισμός θα αγγίζει τις 160.000 ευρώ ενώ η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη για τρακτέρ φτάνει στα 125.000 ευρώ. Τέλος, όπως τονίζεται στην απόφαση «ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της στήριξης που παρέχεται από το υπομέτρο 4.1 δεν μπορεί να υπερβεί αθροιστικά για όλες τις δράσεις του υπομέτρου τις 500.000 ευρώ στην περίπτωση νομικού ή φυσικού προσώπου που υποβάλει ή έχει υποβάλει περισσότερες της μίας αιτήσεων εντός της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2022, λαμβάνοντας υπόψη και τις συμμετοχές του φυσικού ή νομικού προσώπου σε άλλα νομικά πρόσωπα ή/και συλλογικά σχήματα που έχουν αιτηθεί ή/και υλοποιούν επενδυτικό σχέδιο στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1».

Σε περίπτωση υπέρβασης του παραπάνω ορίου θα γίνεται μείωση στην επιλέξιμη δαπάνη του αιτήματος στήριξης που έχει υποβληθεί από το φυσικό πρόσωπο και στη συνέχεια από το νομικό πρόσωπο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, 16:56

ΠΗΓΗ