Με «αγκάθια» είναι στρωμένος ο δρόμος της κυβέρνησης στη συζήτηση για την «ισότητα στο γάμο». Η «σκληρή» πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας ξεθάβει τα «τσεκούρια του πολέμου» και είναι έτοιμη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Νότης Μηταράκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Άννα Καραμανλή διατυπώνουν ανοικτά τις ενστάσεις τους ενώ στο μπλοκ των διαφωνούντων έρχεται να προστεθεί και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Κομματική πειθαρχία σε κοινωνικά θέματα, δεν μπαίνει», λέει ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. πήρε σαφή θέση ενάντια στο νομοσχέδιο «αν περιλαμβάνεται η τεκνοθεσία» και τόνισε πως είναι από τους βουλευτές που ψηφίζουν κατά συνείδηση υπογραμμίζοντας πως «κομματική πειθαρχία σε κοινωνικά θέματα, δεν μπαίνει».

«Δεν θα το ψηφίσω»

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ONE με τον Τάκη Χατζή (One Talk) είπε χαρακτηριστικά πως «αν περιλαμβάνεται η τεκνοθεσία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν θα το ψηφίσω» και προστέθηκε στους δεκάδες γαλάζιους βουλευτές που εκφράζουν ενστάσεις.

«Αφενός, τα δικαιώματα όλων πρέπει να γίνουν σεβαστά, όμως δεν ακούω κάτι για τα δικαιώματα των παιδιών», τόνισε και δήλωσε πως αναμένει να δει την Τετάρτη το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολότητά του και έπειτα θα κρίνει.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε ένα παιδί στην ευαίσθητη ηλικία των 2,3 και 4 χρονών», είπε, διατυπώνοντας τις ενστάσεις του σχετικά και με την αναφορά στους γονείς ως «Γονέας Ένα» και «Γονέας Δύο».

Επιπροσθέτως, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν θεωρεί ορθό να δημιουργούνται παιδιά κατά κατά παραγγελία και οι παρένθετες μητέρες να λειτουργούν ως «μηχανές τεκνοποίησης».



ΠΗΓΗ