Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 16:56

Διαφεύγει της σύλληψης ο ένας εκ των τριών δραστών που δεν παραβρέθηκε στο Δικαστήριο.

Βαριές καμπάνες επιφύλαξε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για δύο νεαρούς Λαμιώτες 24 και 30 ετών, καθώς και για έναν 48χρονο από την Κοινότητα Λιανοκλαδίου για τις ληστείες που είχαν σημειωθεί στις αρχές του έτους στο κέντρο της Λαμίας και στις αποθήκες του ΟΣΕ στην οδό Σμύρνης.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης, 6 ετών και 9 μηνών στον 24χρονο για τη ληστεία, για άμεση συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και την παράνομη οπλοφορία και 6 ετών και 6 μηνών στον 30χρονο για τη ληστεία, την επικίνδυνη σωματική βλάβη και άμεση συνέργεια. Οι δυο τους σημειώνουμε ότι είναι ήδη έγκλειστοι στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 6 μηνών στον 48χρονο, με τις ίδιες κατηγορίες με αυτές του 30χρονου. Ο 48χρονος σημειώνουμε ότι αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη που σημαίνει ότι οι δύο πρώτοι θα παραμείνουν στη φυλακή, ενώ ο τρίτος της παρέας ο οποίος δεν παραβρέθηκε στη δίκη και καταδικάστηκε ερήμην, αναζητείται και αναμένεται να εκδοθεί Ένταλμα για τη σύλληψή του.

Το χρονικό των ληστειών

Οι τρεις άνδρες στις 4 του περασμένου Ιανουαρίου γύρω στις 21:00’ το βράδυ προσέγγισαν 40χρονο στην οδό Ροζάκη Αγγελή όπισθεν του Πολυκαταστήματος Πολιτικού και με την άσκηση σωματικής βίας του απέσπασαν κινητό τηλέφωνο, 120 ευρώ, αλλά και τρεις σακούλες με διάφορα είδη τροφίμων που είχε μαζί του.

Ο 48χρονος με τα κλοπιμαία στη συνέχεια εξαφανίστηκε, όμως οι άλλοι δύο που συνελήφθησαν, λίγη ώρα αργότερα, βρήκαν δύο 18χρονα παιδιά στις αποθήκες του ΟΣΕ και συνέχισαν τη δράση τους. Με τη χρήση βίας αλλά και την απειλή σουγιά και όπλου, κατάφεραν να αποσπάσουν από τον έναν εξ αυτών μια συσκευασία καπνού καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Η άμεση άφιξη της αστυνομίας στο σημείο που ειδοποιήθηκε από περίοικους, δεν επέτρεψε στους δύο δράστες να αρπάξουν το κινητό και του άλλου παιδιού, ενώ πάνω στην αγωνία τους να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, πέταξαν το κινητό το οποίο και ανευρέθη και παραδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Θυμηθείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το σημείο της ληστείας:

 

Πηγή: lamiareport.gr

ΠΗΓΗ