Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες  ενώ το παρών θα δώσουν οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης θα μεταβεί σήμερα στο νησί, καθώς επίσπευσε την επιστροφή του από το Νταβός όπου είχε κληθεί να μιλήσει σε στρογγυλό τραπέζι. Οι περισσότεροι εκ των βουλευτών αναμένεται να φτάσουν στις Σπέτσες από την Κόστα, ενώ άλλοι θα φύγουν από τον Πειραιά.

Πού στοχεύει ο Κασσελάκης – Η ατζέντα και το πρόγραμμα των βουλευτών στις Σπέτσες

Στόχος του ταξιδιού εκτός από τη σύσφιξη των σχέσεων της ΚΟ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η λήψη αποφάσεων για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα. Στο πρόγραμμα του διήμερου εργασίας των βουλευτών έχουν προβλεφθεί τρία πεντάωρα, το πρώτο ξεκινά την Παρασκευή και τα υπόλοιπα δύο θα γίνουν το Σάββατο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, οι αρμόδιοι τομεάρχες θα παρουσιάσουν τα powerpoint τους μέσα σε μισή ώρα, τα οποία θα εξηγούν τα λάθη της κυβέρνησης και θα παρουσιάζουν προτάσεις νόμου που θα μπορούσε να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Μερικές από τις προτάσεις είναι η απλοποίηση της διαδικασίας τεκνοθεσίας για τα ζευγάρια, ετερόφυλα και ομόφυλα, ενώ αναμένεται να γίνουν προτάσεις για την ακρίβεια και την κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Ο τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς αναμένεται να καταθέσει μία πρόταση έκπληξη που θα αφορά την φορολόγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Όλα είναι έτοιμα για την άφιξη των βουλευτών στις Σπέτσες και την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ

Ποιοι θα απουσιάζουν

Από το νησί αναμένεται να απουσιάζουν, ο Αλέξης Τσίπρας. Πέρα από τον πρώην πρωθυπουργό, δεν θα συμμετάσχει ούτε η βουλευτής επικρατείας Έλενα Ακρίτα, ούτε όμως και η πρώην υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ότι αφορά την Κυριακή Μάλαμα, την τομεάρχη πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη σε ανάρτηση της ανέφερε πως θα παραβρεθεί αυτό το τριήμερο στις Σπέτσες, λέγοντας «Αναθεωρώ τις σκέψεις μου και θα παρουσιάσω δια ζώσης το Power Point με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για τα θέματα του πολιτισμού».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ