Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και η Θεσσαλονίκη με τις πρώτες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, να δείχνουν πτώσεις δέντρων και πολλά προβλήματα στην πόλη. Από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν τουλάχιστον εννέα δέντρα, τα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε χώρο σχολείου στη Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, τα ξεριζωμένα δέντρα έχουν ξηλώσει μεγάλο τμήμα της καγκελόπορτας. Ζημιές προκλήθηκαν και σε τρία ΙΧ που βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο του σχολείου. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί προστατευτική κορδέλα από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί για την απομάκρυνσή τους.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (07/01), η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 25 κλήσεις στην Κεντρική Μακεδονία με αιτήματα την απομάκρυνση δέντρων και αντικειμένων που ξεριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν από τις ριπές του ανέμου.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις, ενώ μέχρι τώρα έχει ενεργήσει σε 8 περιπτώσεις, στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, Περαία, Σουρωτή.

Εικόνα από τις ζημιές στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

Οι άνεμοι ξήλωσαν καγκελόπορτα σχολείου

Οι πτώσεις των δέντρων προκάλεσαν ζημιές σε σχολείο

Χωρίς ρεύμα για πάνω από τρεις ώρες θα μείνει περιοχή της Θεσσαλονίκης

Στο σκοτάδι αναμένεται να μείνουν για μερικές ώρες σήμερα, Κυριακή, καταναλωτές στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη λόγω κατασκευαστικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα, από τις 10:30 έως και τις 14:00 θα σημειωθεί διακοπή ρεύματος στην κοινότητα Ασβεστοχωρίου και θα επηρεαστεί η είσοδος του χωριού από Ρετζίκι έως και την πλατεία – δημαρχείο – εκκλησία και λατομεία.

Τέλος, από την διακοπή ρεύματος θα επηρεαστούν ακόμα οι καταναλωτές που βρίσκονται στον δασικό δρόμο Ασβεστοχωρίου – Φιλύρου (στρατόπεδα, παιδικό χωριό SOS, Χριστιανική Ελπίς κλπ).



ΠΗΓΗ