Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, 07:40

Περίπου ένα χρόνο μετά το πρωτόδικο δικαστήριο, αναβίωσε ξανά χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας αυτή τη φορά, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας μαθήτριας δημοτικού από τον δάσκαλο της σε χωριό των Τρικάλων.

Μέσα σε κλίμα έντασης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης η 27χρονη σήμερα κοπέλα κατέθεσε πως το φθινόπωρο του 2007, όταν ήταν μαθήτρια πέμπτης δημοτικού, κακοποιήθηκε απο τον κατηγορούμενο μέσα σε αίθουσα δημοτικού σχολείου. Η κακοποίηση, όπως κατέθεσε η κοπέλα, συνέχισε και στο σπίτι του δασκάλου για δύο χρόνια, μέχρι να πάει πρώτη γυμνασίου. Η υπόθεση τελικά έφτασε στη δικαιοσύνη αρκετά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2020 όταν η αδερφή της  εξομολογήθηκε σε μια κοινωνική λειτουργό την κακοποίηση που φέρεται να είχε υποστεί η ανήλικη τότε κοπέλα από τον κατηγορούμενο.

Στο εδώλιο λοιπόν χθες βρέθηκε κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ο 64χρονος σήμερα συνταξιούχος δάσκαλος αλλά και η μητέρα της παθούσας η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη καθώς όπως κατέθεσε η κοπέλα, είχε αναφέρει στην μητέρα της την κακοποίηση που υπέστη αλλά παρόλα αυτά συνέχιζε να την στέλνει στο σπίτι του κατηγορουμένου για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας τον Μάιο του 2022 σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο τότε είχε αποφασίσει την ενοχή του κατηγορουμένου κατά πλειοψηφία 6-1 και της κατηγορουμένης κατά πλειοψηφία 4-3.

Σε εκείνο το δικαστήριο ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, είχε αρνηθεί ότι τέλεσε τις συγκεκριμένες πράξεις και τόνισε πως η υπόθεση είχε «ενορχηστρωθεί» ουσιαστικά από την οικογένεια της κοπέλας.  Μάλιστα το ίδιο ισχυρίστηκε και χθες όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κοπέλας – η οποία διήρκησε σχεδόν έξι ώρες- ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου καθώς, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, φέρεται να είπε στον δικηγόρο του: «θα πάω να πω την αλήθεια που μ’ έβαλαν αυτές να πω».

Τελικά με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κοπέλας, το δικαστήριο διέκοψε λόγω συμπλήρωσης του ωραρίου για τις 3 Ιουλίου.

Πηγή: larissanet.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, 07:51

ΠΗΓΗ