Στεφάνι για τιμήσει το Πολυτεχνείο θα καταθέσει αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει στεφάνι στις 12:30, στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πάρκο Ελευθερίας, στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τραγικά επίκαιρος ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του Πολυτεχνείου

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν σήμερα απολύτως ζωντανά, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση για την 50ή Επέτειο της εξέγερσης.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως «ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι τραγικά επίκαιρος, τις ημέρες που γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμη αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή».

«Το Πολυτεχνείο πλανάται σαν σκιά τα τελευταία 50 χρόνια πάνω από την Ιστορία»

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εξέγερση ήταν επίσης «ένα κίνημα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και μιας δικαιότερης κοινωνίας, ένα αίτημα που εκφράστηκε ξεκάθαρα μέσα από το ιστορικό σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, καθώς, όπως τονίζει, «όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα του 1973 και να συσκοτίζουν τα μηνύματα της ιστορικής εξέγερσης, το Πολυτεχνείο πλανάται σαν σκιά τα τελευταία 50 χρόνια πάνω από την Ιστορία, για να θυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται στο λαό, εάν ο ίδιος δεν το διεκδικήσει».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ