Την ίδια ώρα που ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει τη διαφωνία του με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και προειδοποιεί πως εάν τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας δεν θα συμμορφωθεί, δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας αποκαλύπτει πως βρέθηκε στο στόχο του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator και μάλιστα παρότι ενημερώθηκε δεν στράφηκε νομικά εναντίον των ωτακουστών του.

Ο έμπειρος δικηγόρος και κοινοβουλευτικός που δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή στις αρχές του μήνα δήλωνε δημοσίως πως η επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, εφόσον έχει ελεγχθεί το σχετικό αίτημα από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, υπερτερεί στη στάθμιση ως προς την άρση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας να υπάρξει αποδραματοποίηση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Eίχε ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ίσως η παραπάνω δήλωση να δικαιολογεί και τη στάση που τηρεί μετά τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Documento» πως είχε ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μαζί με ακόμα 91 πρόσωπα πως βρέθηκε στο στόχο του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Tην ίδια στάση είχε τηρήσει ο νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως την ίδια στάση είχε τηρήσει ο νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης, και πως τρεις ακόμα υπουργοί, οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας έχουν ενημερωθεί πως παρακολουθούνταν μέσω Predator και ήταν στις λίστες με τα ονόματα, που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα.

Η αντίδραση του Στ. Κασσελάκη

Μετά το κυριακάτικο δημοσίευμα στον Τύπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. «Τα λέει τσεκουράτα ο κ. Βορίδης όταν πρόκειται να ενθουσιάσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του: ‘’Αν μου ζητηθεί να ψηφίσω υποχρεωτικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, θα παραιτηθώ’’.

Όταν πρόκειται όμως για το μείζον θέμα της παρακολούθησής του μέσω Predator, σιωπή.

Εκεί, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο», έγραψε προκαλώντας τον υπουργό να απαντήσει.



ΠΗΓΗ