Σε δημοπρασία βγαίνει η συλλογή 230 κλασικών αυτοκινήτων ενός Ολλανδού, λάτρη των παλαιών μηχανών, και την οποία διατηρούσε κρυμμένη για χρόνια.

Αναμένεται να βγει στο «σφυρί» τον ερχόμενο Μάιο. Όλα τα μοντέλα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται μια Lancia Aurelia Spider και μια Mercedes-Benz 300S Roadster, ήταν στην κατοχή ενός επιχειρηματία από την περιοχή Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας. Ο ιδιοκτήτης τους άρχισε να τα μαζεύει πριν από 40 χρόνια, ενώ τα φύλαγε σε δύο διαφορετικά κτίρια, αλλά και μία εκκλησία.

Πότε και πού βγαίνουν στο «σφυρί»

Για προσωπικούς λόγους, που δεν έχουν γίνει γνωστοί, δεν μπορούσε πλέον να τα κρατήσει και… κατέληξαν σε μια γκαλερί που φέρει την ονομασία Aaldering. Έτσι αυτή την στιγμή, όλα τα οχήματα-αντίκες βρίσκονται συγκεντρωμένα στην ίδια στέγη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα δημοπρατηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024.

Από Maserati και Ferrari σε… Jaguar και Aston Martin

Τα περισσότερα από αυτά, όπως κάποια Maserati, Lancia, Ferrari, Alfa Romeo, Jaguar, Aston Martin, BMW και Facel Vega, είναι ακόμη στην εργοστασιακή τους κατάσταση. Ο σημερινός διαχειριστής τους, Nico Aaldering, δήλωσε στην Telegraaf ότι η συλλογή είναι πραγματικά μοναδική.

Πολλά βρίσκονται ακόμη στην εργοστασιακή τους κατάσταση

Ο αρχικός κάτοχος τους, ποτέ δεν επικεντρώθηκε σε μία μάρκα ή σε έναν τύπο και γνώριζε ιδιαίτερα πολλά πράγματα για τα αυτοκίνητα, καθώς ήταν μεγάλος λάτρης τους. Επομένως, απλώς αγόραζε ό,τι του άρεσε και τα κρατούσε στη συλλογή του, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν την ύπαρξή τους.

Η συλλογή αποκαλύφθηκε τυχαία μετά από φωτιά που ξέσπασε σε μία από τις αποθήκες που φυλάσσονταν. Ευτυχώς, η Πυροσβεστική έφτασε εγκαίρως στο σημείο και έσβησε τις φλόγες προτού επεκταθούν και επιφέρουν την ανεπανόρθωτη καταστροφή τους.



ΠΗΓΗ