Να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης με τη σορό άνδρα που βρέθηκε κοντά στην παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα επιχειρούν οι Αρχές.

Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε με ένα βαρίδι 10 κιλών στο πόδι, ένα στοιχείο που φαίνεται να οδηγεί τις Αρχές στο σενάριο του εγκλήματος.

Τα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα είναι ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-50 ετών, φορούσε τα ρούχα του και συγκεκριμένα αθλητική φόρμα, φέρει τατουάζ στο πόδι που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Αρκετές ημέρες πριν ο θάνατος του άνδρα

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, φαίνεται ότι ο θάνατος έχει επέλθει αρκετές ημέρες πριν ίσως και πριν ένα μήνα.

Η Αστυνομία εξετάζει δηλώσεις εξαφάνισης που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες καθώς και κάποιες υποθέσεις που ίσως βοηθήσουν στην ταυτοποίηση της σορού.

Το ισχυρότερο σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και ο δράστης ή οι δράστες να επιχείρησαν να εξαφανίσουν το πτώμα ρίχνοντας το στη θάλασσα με ένα βαρίδι.

Μιλώντας στο , ο  Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής ανέφερε για την σορό που βρέθηκε στην θάλασσα του Σχινιά :

«Είναι παράξενο γιατί δεν ήταν δεμένα τα χέρια του. Στην αρχή το Λιμενικό όταν είδε το πτώμα κι έκανε την πρώτη αυτοψία, έκανε λόγο για αυτοχειρία. Αυτό το σενάριο σιγά – σιγά απομακρύνεται μετά την ανεύρεση ενός τατουάζ. Το τατουάζ παραπέμπει σε μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων».

«Το Λιμενικό συνεργάζεται πολύ στενά με την Ελληνική Αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες της για την ταυτοποίηση του 40 -45 ετών ατόμου που φαίνεται να έμεινε μέσα στο νερό για 25 μέρες», συμπλήρωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Για το περιστατικό το Λιμενικό αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας για την ύπαρξη μίας σορού άνδρα, σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός, όπως έγινε γνωστό,  ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΣΩΤΗΡΙΑ. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ο οποίος είχε στο πόδι του δεμένο με σχοινί έναν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.



ΠΗΓΗ