Συνωμοσία συγκρότησης πολιτικού μπλοκ για να χτυπηθεί «ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός» βλέπει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης πίσω από το ψήφισμα-κόλαφος των ευρωβουλευτών για το κράτος δικαίου και της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν

Ακολούθως ο υπουργός Επικρατείας τόνισε -αφήνοντας αιχμές- ότι έχει διαμορφωθεί «ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης».

Ακόμη, χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ακραίο και εμπαθές», παρότι αυτό ψηφίστηκε από 330 ευρωβουλευτές.

«Το να λες ότι ένας οποιοσδήποτε πολίτης δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στην κυβέρνηση ή πρέπει να απαγορευτεί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει τον εαυτό του και να αποκαλούμε αυτό περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, δείχνει τι ακραίο κείμενο είναι αυτό», πρόσθεσε ακόμη ο Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ζητούμενο της δικαστικής και της διοικητικής διερεύνησης το κατά πόσο οι μη νόμιμες παρακολουθήσεις έχουν σχέση με την κυβέρνηση, δείχνει πόσο εμπαθές είναι το συγκεκριμένο ψήφισμα. Στις νόμιμες παρακολουθήσεις άνοιξε η συζήτηση και είχε εφαρμοστεί ένας κανόνας που είχε γίνει τότε. Γιατί δεν έγινε μνεία στο ψήφισμα για το ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ πιο δύσκολη τη λήψη της απόφασης, έχει βάλει δεύτερο εισαγγελέα και έχει ψηφίσει διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο;».

Ο «πιο πετυχημένος πρωθυπουργός» και ο υπουργός Επικρατείας του

Στην ίδια μοίρα με την Ουγγαρία του Όρμπαν η Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες.

Η υπερψήφιση του ψηφίσματος σηματοδοτεί τις ανησυχίες των ευρωβουλευτών για σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα.

Δείτε τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο :



ΠΗΓΗ