Δεν θα πάει στις Σπέτσες για την τριήμερη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η βουλευτής Επικρατείας και αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έλενα Ακρίτα, όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Όσον αφορά την αντίδρασή της για το e-mail της Θεοδώρας Τζάκρη, η Έλενα Ακρίτα τόνισε ότι «εστάλη ένα e-mail το οποίο είχε παραλήπτες τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη. Εγώ σε αυτό το e-mail απάντησα. Εγώ δεν το διέρρευσα πουθενά. Κάποιος άλλος διέρρευσε την απάντησή μου. Θεωρώ ότι κάποιος το έκανε αυτό, δεν εικάζω τίποτα».

«Ο Κασσελάκης έχει ανοιχτά αυτιά, είναι ανοιχτός στον διάλογο, ανοιχτός στην αντίθεση άποψη»

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα είχε διαμαρτυρηθεί για το ύφος του e-mail που είχε αποστείλει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με τη συνεδρίαση στις Σπέτσες, που είχε σταλθεί το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε κάνει λόγο για απαράδεκτο προστακτικό ύφος.

«Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Αυτό το μέιλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;», ανέφερε χαρακτηριστικά το e-mail.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι έχει ενστάσεις για το θέμα των Σπετσών. «Στις 19 Ιανουαρίου το βράδυ είμαι καλεσμένη του Independent για μια ομιλία στα αγγλικά για το δημογραφικό πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς το Σάββατο το βράδυ θα είχα την ομιλία», ανέφερε.

Η Έλενα Ακρίτα

«Δεν υπάρχει «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για κανέναν από εμάς»

Υπογράμμισε ότι συζήτησε τη διαφωνία της με τον Στέφανο Κασσελάκη και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ανοιχτός στον διάλογο.

«Από εκεί και πέρα έχω μια άλλη άποψη, συζητήσαμε με τον πρόεδρο, βρεθήκαμε στη Βουλή, ήπιαμε καφέ, κουβεντιάσαμε και του είπα τη δική μου άποψη. Όποιος έχει καταλάβει ότι εμείς είμαστε στη Σιβηρία και σπάμε πέτρες υπό Σταλινικό καθεστώς κάνει μεγάλο λάθος. Ο Κασσελάκης έχει ανοιχτά αυτιά, είναι ανοιχτός στον διάλογο, ανοιχτός στην αντίθεση άποψη. Όλοι μας έχουμε αντίθετες απόψεις εκεί. Δεν υπάρχει «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για κανέναν από εμάς. Ούτε στην εξορία θα μας στείλουνε ούτε πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε καταληκτικά ότι τη δουλειά που ζητήθηκε από τους βουλευτές θα την παραδώσει.



ΠΗΓΗ