Σφοδρές αντιδράσεις από χώρες και διεθνείς οργανισμούς έχει προκαλέσει το φονικό χτύπημα του Ισραήλ σε καταφύγιο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας όπου βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Χαν Γιουνίς.

Η Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιβάλει «καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» γύρω από το νοσοκομείο αλ-Άμαλ.

Παρόλο που οι συνομιλίες για μια νέα συμφωνία για τους ομήρους και την κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται, δεν φαίνεται πουθενά πώς μπορεί να φτάσουμε στο τέλος του πολέμου.

Την Παρασκευή αναμένεται να γνωστοποιήσει την απόφασή του για το εάν θα παρθούν έκτακτα μέτρα για τη Γάζα το Διεθνές Δικαστήριο μετά την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ.

Οι Χούθι, παρά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα, συνεχίζουν να χτυπούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Δείτε live

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in

06:28 Συνεχίζονται οι επιθέσεις έξω από το νοσοκομείο Νάσερ

Γιατρός στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς ανάρτησε βίντεο που δείχνει βομβαρδισμούς να προκαλούν έκρηξη και μεγάλα σύννεφα γκρίζας σκόνης μπροστά από το νοσοκομείο, σε μια ανάρτηση στο Instagram που επαληθεύτηκε από την υπηρεσία ελέγχου γεγονότων Sanad του Al Jazeera.

Δείτε το βίντεο:

06:20 Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του στη Χαν Γιουνίς

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα 111η ημέρα του πολέμου τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, με τον κίνδυνο να υπάρξει περιφερειακός πόλεμος να είναι παραπάνω από υπαρκτός.

Δείτε ό,τι προηγήθηκε εδώ

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ