Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, 15:57

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Η Ελληνική εταιρία Exrteme Track Days, που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδηλώσεων μοτοσυκλέτας σε πίστες, γίόρτασε σήμερα τα 20 χρόνια παρουσίας στην περίφημη πίστα του Mugello στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Ιδρυτής της εταιρίας ο συνάδελφος δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας Σωτήρης Ζαφειρόπουλος, που κατάφερε να κάνει επάγγελμα την τρέλα του για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και να φτιάξει γύρω του μια ομάδα ειδικευμένων ανθρώπων που προσφέρουν την απαραίτητη οργάνωση για να ευχαριστηθεί κάποιος την οδήγηση της μοτοσυκλέτας του μέσα σε πίστα.

O Σωτήρης Σαρδέλης για πρώτη φορά στο Mugello με την κλασική πια Ducati 748Ο Μενέλαος Κοντογιάννης επιμελήθηκε της σωστής προετοιμασίας του Μάκη Δαβούτη που ευχαριστιέται την οδήγηση της Yamaha MT-10o Shai Lev ηγείται της ομάδας οδηγών από το Ισραήλ, που πάντα βρίσκονται στο ίδιο γκαράζ με τους Έλληνες, που η΄δη γνωρίζουν από τις προπονήσεις τους στις Σέρρες

Έτσι και σήμερα, για 16η φορά – καθώς στα χρόνια του κοροναϊού και κάποιες άλλες δύσκολες χρονιές δεν πήγε στην Ιταλία – ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος ήταν από νωρίς το πρωί στην πίστα, για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τους αρκετούς Έλληνες, αλλά και Ισραηλινούς και Βούλγαρους “πελάτες”, που μοιράστηκαν δύο γκαράζ στην πίστα της Ferrari.

Συνολικά 20 μοτοσυκλέτες από την ομάδα της Extreme Track Days μπήκαν στην πίστα, μαζί με άλλες 200 μοτοσυκλέτες, κυρίως με Ιταλούς οδηγούς, χωρισμένοι σε γκρουπ δυναμικότητας οδήγησης.

Ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για το ορόσημο αυτό των 20 χρόνων και παρά το ότι είναι αρκετά κουρασμένος με τη συνολική προετοιμασία, αλλά και το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία, είναι έτοιμος κάποια στιγμή να μπει και να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα. Φυσικά η χαρά του είναι και η ικανοποίηση όλων των οδηγών και μηχανικών και κοντινών ανθρώπων που βρέθηκαν στα δύο γκαράζ.

Ο Γιώργος Μαρκεσίνης επέστρεψε στη δράση, με τη μητέρα του οπαδό και υποστηρικτή τουΟ Σωτήρης Χατζίκος με την αγαπημένη του Yamaha R6 έδωσε και πάλι το παρόνΟ Σπύρος Παπαγεωργίου είχε να κοουτσάρει και να φροντίσει τέσσερις συμμετέχοντεςΠρώτη φορά στο Mugello και για τον Χάρη Βασιλάκη, που αγωνιζόταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πριν αρκετά χρόνια

Να σημειώσουμε ότι η Extreme Track Days φροντίζει τα πάντα, από την εύρεση των θέσεων σε μια τέτοια διεθνή εκδήλωση, τον συντονισμό με τους οργανωτές, την ενοικίαση των γκαράζ, τη μεταφορά της μοτοσυκλέτας και του εξοπλισμού, για όσους το επιθυμούν και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης γιόρτασε τα δικά του 30 χρόνια οδήγησης στο Mugello, δίπλα στα 20 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας του Σωτήρη Ζαφειρόπουλου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, 15:58

ΠΗΓΗ