Ένας χρόνος συμπληρώθηκε εχθές από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Ο πόνος συγγενών και φίλων παραμένει ακόμη νωπός, ενώ η οργή ξεχειλίζει καθώς οι υπεύθυνοι δεν έχουν τιμωρηθεί ακόμη.

«… μου λένε πως θα ξανασυνταντηθούμε κάποια στιγμή…»

Με αφορμή την χθεσινή ημέρα, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων και μητέρα της 20χρονης Μάρθης —μίας εκ των θυμάτων—, Μαρία Καρυστιανού έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση για την κόρη της στο Facebook.

«…μου λένε να μην στεναχωριέμαι, πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή… ίσως…..να είναι έτσι ….αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας» γράφει χαρακτηριστικά η κ. Καρυστιανού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Ένας χρόνος Μάρθη μου, φως μου….

μου λένε ότι έγινες άγγελος, να μην στενοχωριέμαι …
πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή…
ότι είσαι συνέχεια δίπλα μου, να μάθω να σε αισθάνομαι….

ίσως…..να είναι έτσι ….αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.
Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας.»

«Ο Τριαντόπουλος έδωσε εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη»

Η Μαρία Καρυστιανού σε τηλεοπτική της εμφάνιση εξήγησε πως προέκυψε το μπάζωμα του χώρου στο σημείο του δυστυχήματος πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε ότι έστειλε εξώδικο στον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε μάθει ότι το μπάζωμα έγινε από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, έλαβε γραπτή απάντηση από τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ανέφερε πως «ακολουθούσε εντολές» και ότι αυτές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο μετά από δύο συνεδριάσεις που έγιναν για να καταλήξει στην απόφαση του.

Όπως εξηγεί και στο βίντεο, «εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι «Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή».

Στην συνέχεια, ο δημοσιογράφος ρωτά ότι «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» με την κ. Καρυστιανού να απαντά: «Τίποτε!».



ΠΗΓΗ