Μετά από αρνητικά πρωτοσέλιδα για τις υποκλοπές, τη δυσλειτουργία του κράτους δικαίου, την έλλειψη σεβασμού σε βασικά δικαιώματα, η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στα πρωτοσέλιδα για κάτι θετικό. Την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, δεν θα πέρναγε ποτέ χωρίς τη στήριξη της Αντιπολίτευσης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να πείσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα να το στηρίξει.

Νόμος του κράτους είναι πλέον ο γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα, καθώς τις μεγάλες διαρροές από τη ΝΔ ήρθαν να καλύψουν οι ψήφοι της Αντιπολίτευσης

Με τη συνδρομή της Αντιπολίτευσης, λοιπόν, η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό επί της Αρχής από την Ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Στο άκουσμα της απόφασης, εκατοντάδες κόσμου, ΛΟΑΤΚΙ+ και μη, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος και έξω από τη Βουλή ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς γιορτάζοντας αυτήν την ημέρα-σταθμό της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι New York Times για την ψήφιση του νομοσχεδίου

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος

Την ίδια στιγμή τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου τα οποία με εκτενή ρεπορτάζ τους παρουσιάζουν το θέμα, το οποίο, όπως σημειώνουν, είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

«Η Ελλάδα νομιμοποιεί τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου», γράφει σε ηλεκτρονικό του άρθρο του το CNN, ενώ οι New York Times κυκλοφορούν άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου».

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφύλων γράφει ο Guardian



ΠΗΓΗ