Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί χθες Πέμπτη στο Δαράτσο Χανίων με ζευγάρι ηλικιωμένων να χάνει τη ζωή του από φωτιά που εκδηλώθηκε μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε (φωτογραφία, επάνω, από neakriti.gr).

Τόσο ο 78χρονος όσο και η 67χρονη σύζυγός του, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ διερευνάται αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα. Η νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργηθεί στις σορούς των άτυχων ηλικιωμένων, αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Οι σοροί των δύο ηλικιωμένων βρέθηκαν στο σαλόνι του σπιτιού

Ηταν λίγο μετά τις 09:00 όταν γείτονες αντιλήφθηκαν τη φωτιά και κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τρία οχήματα με 9 άνδρες έσπευσαν από τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μέσα σε λίγα λεπτά και οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα: τις σορούς των δύο ηλικιωμένων στο σαλόνι του σπιτιού. Σοκαρισμένοι οι γείτονες, μίλησαν για φιλήσυχους και ιδιαίτερα αγαπητούς ανθρώπους, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο 78χρονος έπασχε από άνοια, ενώ η 67χρονη, είχε σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Ανήμποροι ν’ αντιδράσουν όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έσβησαν αβοήθητοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξέπνευσαν σχεδόν ταυτόχρονα.

«Μου είπαν ότι είναι καμένοι»

Γείτονάς τους, δήλωσε συγκλονισμένος από το φριχτό τέλος που τους επιφύλαξε η μοίρα. «Δίπλα ήμουν και ούτε καπνό δεν είδα. Απλά όταν άκουσα το ασθενοφόρο και τις πυροσβεστικές δυνάμεις και βγήκα έξω, μου είπαν ότι είναι καμένοι», είπε.

Και πρόσθεσε ότι ήταν και οι δύο καλοσυνάτοι. Ειδικά για τον 78χρονο, τόνισε, πως παρά το πρόβλημα υγείας του, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και γελαστός.

Το ζευγάρι, δεχόταν τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Χανίων, καθώς η 67χρονη, που είχε κινητική αναπηρία, ήταν αδύνατο να σταθεί στο πλάι του συζύγου της που έπασχε από άνοια και συχνά έφευγε από το σπίτι ξεχνώντας να επιστρέψει.

«Πάρα πολύ καλοί και αγαπητοί»

Γείτονες τους προσέφεραν συχνά φαγητό και ορισμένες φορές, είδη ρουχισμού. «Τους βοηθούσαμε όπως μπορούσαμε. Δεν ξέρουμε αν είχαν παιδιά ή άλλους συγγενείς. Ηταν πάρα πολύ καλοί και αγαπητοί. Τους πρόσεχε ο δήμος, οι κοινωνικοί λειτουργοί. Εκείνη ανάπηρη αλλά είχε το μυαλό της, εκείνος με άνοια, έφευγε, τον γυρίζαμε πίσω», ανέφερε μία κάτοικος, σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στα Χανιά τον τελευταίο χρόνο. Στις 20 Φεβρουαρίου, 69χρονη συνταξιούχος εκπαιδευτικός στον Κουμπέ, καθηλωμένη λόγο κινητικών προβλημάτων, είχε βρει φρικτό θάνατο από πυρκαγιά στο διαμέρισμα της.

Πηγή: neakriti.gr



ΠΗΓΗ