Ο γιος του νεκρού εικονολήπτη του Al Jazeera, του είχε αφιερώσει ένα συγκλονιστικό τραγούδι πριν από δύο χρόνια. Ζούσαν μακριά ο ένας από τον άλλον και ο πόλεμος πλέον τους χώρισε για πάντα.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, ο γιος του Σαμίρ Αμπουντάκα είναι ο νεαρός καλλιτέχνης Ζαΐν. O νεαρός, που ζει στο Βέλγιο, είχε αφιερώσει ένα τραγούδι στον πατέρα του, με το οποίο εξέφραζε τον πόνο του για το ότι οι δυο τους ήταν μακριά.

Ο Ζαΐν, ο οποίος έχει εκατοντάδες χιλιάδες followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποστάρει συχνά μουσική και στίχους για ό,τι συμβαίνει αυτό το διάστημα στη Γάζα.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Γάζα είναι χωρίς σύγκριση», λέει σε ένα πρόσφατο βίντεο. «Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει.

Οι οικογένειες των Παλάιστίνιων δημοσιογράφων θρηνούν σαν να έχασαν δικό τους

Η ανιψιά δολοφονημένης δημοσιογράφου του καναλιού, στηρίζει την οικογένεια του Σάμερ «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δεν επέτρεψαν στα ασθενοφόρα να τον βοηθήσουν… Ο Σαμίρ Αμπού Ντάκα του Al Jazeera πέθανε από αιμορραγία στο Χαν Γιούνις.Είναι ο 2ος δημοσιογράφος του Al Jazeera που σκοτώνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις τα τελευταία δύο χρόνια στην Παλαιστίνη- πρώτη ήταν η αγαπημένη μας Σιρίν, τώρα ο Σαμίρ. RIP».

H ανακοίνωση του Al Jazeera για τον θάνατο του Αμπουντάκα

Το Al Jazeera καταδικάζει τη δολοφονία του Σαμίρ Αμπουντάκα από τις ισραηλινές δυνάμεις

«Το δίκτυο Al Jazeera Media Network καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε σχολείο της Γάζας που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του εικονολήπτη Σαμίρ Αμπουντάκα.

Το Δίκτυο θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τη συστηματική στοχοποίηση και δολοφονία δημοσιογράφων του Al Jazeera και των οικογενειών τους. Στη σημερινή βομβιστική επίθεση στη Χαν Γιουνίς, ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον ενός σχολείου όπου άμαχοι αναζητούσαν καταφύγιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αδιακρίτως θύματα. Μετά τον τραυματισμό του Σαμίρ , τον άφησαν να αιμορραγεί μέχρι θανάτου για πάνω από 5 ώρες, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν ασθενοφόρα και διασώστες να τον προσεγγίσουν, αρνούμενες την αναγκαία επείγουσα θεραπεία.

Το Al Jazeera Media Network εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια στη Γάζα και στο Βέλγιο του εκλιπόντος συναδέλφου Σαμίρ Αμπουντάκα.

Με τη δολοφονία του Σαμίρ Αμπουντάκα ο αριθμός των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης που σκοτώθηκαν στη Γάζα ξεπέρασε τους 90.

Το Al Jazeera καλεί τη διεθνή κοινότητα, τις οργανώσεις για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αναλάβουν άμεσα δράση για να καταστήσουν την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις σφαγής και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Σαμίρ Αμπουντάκα, ήταν ιδιαίτερα ικανός αλλά και αγαπητός.



ΠΗΓΗ