Με απόλυτη μυστικότητα συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σύμφωνα με πληροφορίες  οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου. Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Η αντίθεση των ιεραρχών και η σύγκληση της Ιεραρχίας

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Εκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο. Συνάντηση έγινε και προ δεκαημέρου για θέματα που ανέφερε σε επίσημη επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος από τις 29 Δεκεμβρίου, πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Πράγματι, αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα, στο Συνοδικό Μέγαρο, με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, προ τεσσάρων ημερών, ο Ιερώνυμος εμφανίστηκε «επιφυλακτικός» για το σχέδιο νόμου και τόνισε «χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ