Σε μια πρόσφατη ενημέρωση των επίσημων πολιτικών χρήσης του, το X αναφέρει: «Μπορείτε να μοιράζεστε με συναίνεση παραγόμενη και διανεμόμενη γυμνό ή σεξουαλικό περιεχόμενο ενηλίκων, υπό την προϋπόθεση ότι φέρει την κατάλληλη επισήμανση και δεν εμφανίζεται σε εμφανή θέση».

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν απεικονίσεις «πλήρους ή μερικής γύμνιας, συμπεριλαμβανομένων κοντινών λήψεων γεννητικών οργάνων, γλουτών ή στήθους» και «ρητής ή υπονοούμενης σεξουαλικής συμπεριφοράς ή προσομοιωμένων πράξεων, όπως η σεξουαλική επαφή και άλλες σεξουαλικές πράξεις»

«Πιστεύουμε ότι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν, να διανέμουν και να καταναλώνουν υλικό που σχετίζεται με σεξουαλικά θέματα, εφόσον παράγεται και διανέμεται με συναίνεση», αναφέρει το X στην ενημέρωση, την οποία εντόπισε νωρίτερα το TechCrunch.

«Εξισορροπούμε αυτή την ελευθερία»

«Η σεξουαλική έκφραση, είτε οπτική είτε γραπτή, μπορεί να είναι μια νόμιμη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Πιστεύουμε στην αυτονομία των ενηλίκων να ασχολούνται και να δημιουργούν περιεχόμενο που αντανακλά τις δικές τους πεποιθήσεις, επιθυμίες και εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα».

Το X ορίζει ως «περιεχόμενο για ενήλικες» κάθε «συναινετικά παραγόμενο και διανεμόμενο υλικό που απεικονίζει γυμνό ή σεξουαλική συμπεριφορά ενηλίκων, το οποίο είναι πορνογραφικό ή προορίζεται να προκαλέσει σεξουαλική διέγερση»

Ωστόσο, σύμφωνα με την πολιτική περιεχομένου για ενήλικες της X, «εξισορροπούμε αυτή την ελευθερία περιορίζοντας την έκθεση σε περιεχόμενο για ενήλικες για παιδιά ή ενήλικες χρήστες που επιλέγουν να μην το δουν. Απαγορεύουμε επίσης το περιεχόμενο που προωθεί την εκμετάλλευση, την έλλειψη συναίνεσης, την αντικειμενοποίηση, τη σεξουαλικοποίηση ή τη βλάβη των ανηλίκων και τις άσεμνες συμπεριφορές. Δεν επιτρέπουμε επίσης την κοινοποίηση Ενηλίκων Περιεχομένου σε πολύ εμφανή σημεία, όπως φωτογραφίες προφίλ».

«Έχει προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές»

Η κίνηση της X να επιτρέψει επίσημα το περιεχόμενο για ενήλικες «ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας μετά τον Μασκ», λέει η Brooke Erin Duffy, αναπληρώτρια καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Cornell.

«Το X είναι αδιαμαρτύρητα προκλητικό και έχει προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές του που είναι «ασφαλείς για το εμπορικό σήμα», όπως το Meta, το YouTube και το TikTok.

Με την πρόσφατη ενημέρωση της πολιτικής του X, λέει, «η εταιρεία φαίνεται να φλερτάρει εκείνους τους εργαζόμενους – συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών και των καλλιτεχνών – που έχουν περιθωριοποιηθεί από τις κατευθυντήριες γραμμές της πλατφόρμας που τείνουν να περιορίζουν το γυμνό ή τη σεξουαλική έκφραση».

Σίγουρα, το Twitter επέτρεπε ήδη το πορνό πριν από την εξαγορά από τον Μασκ. Η εταιρεία εκτιμούσε ότι το 13% όλων των αναρτήσεων στην πλατφόρμα περιείχαν περιεχόμενο για ενήλικες, ανέφερε το Reuters τον Οκτώβριο του 2022, λίγο πριν από την επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας του Μασκ για το Twitter, η οποία ήταν γεμάτη χρέη.

Το X ορίζει ως «περιεχόμενο για ενήλικες» κάθε «συναινετικά παραγόμενο και διανεμόμενο υλικό που απεικονίζει γυμνό ή σεξουαλική συμπεριφορά ενηλίκων, το οποίο είναι πορνογραφικό ή προορίζεται να προκαλέσει σεξουαλική διέγερση».

Ο ορισμός ισχύει επίσης για περιεχόμενο που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη, φωτογραφικό ή κινούμενο περιεχόμενο, όπως κινούμενα σχέδια, hentai ή anime. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν απεικονίσεις «πλήρους ή μερικής γύμνιας, συμπεριλαμβανομένων κοντινών λήψεων γεννητικών οργάνων, γλουτών ή στήθους» και «ρητής ή υπονοούμενης σεξουαλικής συμπεριφοράς ή προσομοιωμένων πράξεων, όπως η σεξουαλική επαφή και άλλες σεξουαλικές πράξεις», σύμφωνα με το X.

*Με πληροφορίες από: Variety | Κεντρική φωτογραφία θέματος: REUTERS | Dado Ruvic | Illustration



ΠΗΓΗ