Μια 22χρονη αξιωματικός του αμερικανικού στρατού από το Οκέμος του Μίσιγκαν αναδείχθηκε Μις Αμερική στα 73α καλλιστεία την Κυριακή στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Η Κούπερ διαδέχεται τη Σαβάνα Γκάνκιεβιτς από τη Χαβάη, η οποία κληρονόμησε τον τίτλο Μις ΗΠΑ 2023, μετά την απόσυρση της Νοέλια Βόιτ από το ρόλο της νωρίτερα φέτος, προτρέποντας τους ανθρώπους να δώσουν προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία.

Η Κούπερ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος τον Νοέμβριο. Η Κόνορ Πέρι από το Κεντάκι και η Ντανίκα Κριστόφερσον από την Οκλαχόμα ανακηρύχθηκαν πρώτη και δεύτερη επιλαχούσα, αντίστοιχα. Η Κούπερ είναι απόφοιτος του West Point, υπότροφος Knight-Hennessy και εργάζεται για το μεταπτυχιακό της στην επιστήμη των δεδομένων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, σύμφωνα με τη σελίδα της στο Instagram. Οκ, θα πείτε δεν είναι πυρηνική φυσικός.

Ο θρύλος του NBA, Μάτζικ Τζόνσον, επαίνεσε την Κούπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Έκανες όλους εμάς τους πολίτες του Μίσιγκαν υπερήφανους και εκπροσώπησες την κοινότητα των Αφρο-Λατίνων με θαυμαστό τρόπο!».

Ο σεβασμός των αμερικανών πολιτών για τις ένοπλες δυνάμεις είναι δεδομένος και πιθανόν να βοήθησε στην εκλογή της.

Τόνισε την μεταναστευτική της καταγωγή

Η Άλμα Κούπερ, ανθυπολοχαγός του στρατού και απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, στέφθηκε Μις ΗΠΑ την Κυριακή, νικώντας 50 άλλες διαγωνιζόμενες στον δίωρο διαγωνισμό που μεταδόθηκε από την εθνική τηλεόραση και περιελάμβανε μαγιό, βραδινά φορέματα και επιτόπιες συνεντεύξεις. Τον Απρίλιο, η Κούπερ έγινε η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού που συμμετείχε και κέρδισε τον διαγωνισμό Miss Michigan USA, σύμφωνα με το West Point.

Ο τίτλος της έρχεται μετά τη νίκη της υπολοχαγού Μάντισον Μάρς της Πολεμικής Αεροπορίας τον Ιανουάριο στα καλλιστεία για τον τίτλο της Μις Αμερική, η οποία είναι η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός που κερδίζει αυτό το στέμμα

H Κούπερ, αποφοίτησε με άριστα το 2023 με ειδίκευση στα μαθηματικά. Τώρα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη στατιστική στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ως υπότροφος Knight-Hennessy. Στα καλλιστεία της Κυριακής, η Κούπερ ήταν μία από τις πέντε φιναλίστ που παρέμειναν για το τμήμα της συνέντευξης του διαγωνισμού. Κάθε διαγωνιζόμενη ρωτήθηκε: «Πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και να προωθήσουμε την κατανόηση και τον σεβασμό;».

Η Κούπερ τόνισε την εθνικότητά της, λέγοντας ότι είναι μια «περήφανη Αφρο-Λατίνα», και το ταπεινό της ξεκίνημα ως κόρη μετανάστη εργάτη. «Ζω το αμερικανικό όνειρο», είπε στους κριτές το οποίο πιθανώς να ισχύει μόνο για τις πολύ όμορφες κόρες μεταναστών. «Αν υπάρχει κάτι που η ζωή μου και η μητέρα μου με έχουν διδάξει, είναι ότι οι συνθήκες δεν καθορίζουν ποτέ το πεπρωμένο σου. Μπορείς να κάνεις την επιτυχία προσιτή μέσα από την απαίτηση για αριστεία».



ΠΗΓΗ