Εμφανίζοντας αρκετά κενά στην άμυνα και αδυναμία να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Άρης γνώρισε την ήττα με 2-0 από την ΤΣΣΚΑ 1948, σε φιλικό που διεξήχθη στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Οι Στόγιαν Στόιτσκοβ (49’) και Γκεόργκι Ρούσεβ (59’) πέτυχαν τα γκολ των Βούλγαρων που την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Ανεπίσημο ντεμπούτο για τους Θεσσαλονικείς έκαναν οι Νέβεν Τζούρασεκ και Τζόναθαν Μενέντεζ που, ωστόσο, παρασύρθηκαν από τη γενικά μέτρια εικόνα του Άρη. Οι «κίτρινοι» περιμένουν, πλέον την έλευση των Ζαν Ζουλ και Ντέιβιντ Μόλμπεργκ Κάρλσον προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους ενόψει των αγώνων του Β’ προκριματικού γύρου του UEFA Europa Conference League (κόντρα σε Αραράτ Αρμενίας ή Εγνατία Αλβανίας).

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 18’ για να απειλήσει ο Μόουζες Οντουμπάτζο ενώ τρία λεπτά μετά η ΤΣΣΚΑ 1948 σπατάλησε καλύτερη ευκαιρία με τον Ρούσεβ να αστοχεί απελπιστικά από ευνοϊκή θέση.

Στο 37’ ο Βλάντιμιρ Νταρίντα βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, αλλά στο σουτ που επιχείρησε οι αμυνόμενοι έβαλαν την κόντρα κι η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ο Τερζής άλλαξε τη μισή ενδεκάδα στην ανάπαυλα και… το πλήρωσε. Σε σουτ του Στόιτσκοβ, έπειτα από λάθος του Μενέντεζ, ο Χουλιάν Κουέστα αιφνιδιάστηκε με τους Βούλγαρους να ανοίγουν το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η ΤΣΣΚΑ 1948 έφτασε και σε δεύτερο γκολ κι ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Τζούρασεκ αστόχησε από καλή θέση. Ο Τομ Ραπνούι βρήκε τον ξεχασμένο από την άμυνα των γηπεδούχων Ρούσεβ, που δε λάθεψε για το 0-2.

Το φάουλ του Λουίς Πάλμα βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντάνιελ Ναούμοβ στο 65’ ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» απώλεσαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες: αρχικά σε κεφαλιά του Μιχάλη Παναγίδη που απέκρουσε με το πόδι ο Ναούμοβ κι εν συνεχεία με τον Μενέντεζ που σούταρε ελάχιστα άουτ.

Το ματς ολοκληρώθηκε εν τέλει με 0-2, αφού και το φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ναούμοβ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο (70’ Φατόρε), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (46’ Αηδόνης), Φεράρι (46’ Εμπακατά), Νταρίντα (46’ Τζούρασεκ), Ρουπ (46’ Πάβιτσιτς), Παναγίδης, Σαβέριο (46’ Μενέντεζ), Πάλμα (70’ Ντουκουρέ), Γκρέι (70’ Χριστοδουλόπουλος).

ΤΣΣΚΑ 1948 (Ατανάς Ριμπάρσκι): Γκάνεβ (46’ Ναούμοβ), Γκουρίστα (46’ Ενγκουίντα), Πέτροβ (46’ Βιάτσκι), Χελίτον (46’ Τσόνκοβ), Οράτσεβ (46’ Ραπνούι), Τσότσεβ (46’ Πίτσκεβιτς), Βούτοβ (46’ Γιόσκοβ), Τσένοβ (63’ Ντασκάλοβ), Κιρίλοβ (46’ Πεντρίνιο), Ρούσεβ (63’ Τόνεβ), Ταλίς (46’ Στόιτσκοβ).

 

ΠΗΓΗ