Αν υπάρχει κάτι που τρομάζει με βεβαιότητα κάθε κυβέρνηση του κόσμου, είναι όταν οι πολίτες από διαφορετικές ομάδες ή συμφέροντα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν αιτήματα άλλων κοινωνικών ομάδων.

Τέτοια γεγονότα μπορεί να δημιοουργήσουν την «τέλεια καταιγίδα» όπως λένε οι μετεωρολόγοι. Μικρές αλλαγές που όμως μπορούν να αλλάξουν την πολιτική πραγματικότητα μια χώρας, συμπαρασύροντας περισσότερες κοινωνικές ομάδες που ασιθάνονται (ή είναι) αδικημένες, την ώρα που η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται σε κανένα μέτωπο.

Το δεύτερο πανό του βίντεο αναγράφει: «Φοιτητές, εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά», κάτι που περιγράφει αυτό που μπορεί να συμβεί

Στο καρέ βλέπουμε την συμπαράσταση των φοιτητών προς τους αγρότες στην Θεσσαλία, την ώρα που τόσο το αγροτικό, όσο και το φοιτητικό κίνημα κερδίζουν συμπαράσταση από περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Ενώ τα συνδικάτα των οικοδόμων σε πολλές περιοχές τις χώρες προβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με ταυτόχρονη στήριξη αιτημάτων άλλων κοινωνικών ομάδων.

Περίμεναν τα τρακτέρ με πανό στήριξης των κινητοποιήσεών τους

Οι φοιτητές πέρα από το εικονιζόμενο πανό που είχαν τοποθετήσει στο κτήριο, περίμεναν τους αγρότες με έτερο πανό που μπορείτε να δείτε στο βίντεο του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, το οποίο αναγράφει «Φοιτητές, εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά» δίνοντας τον τόνο.

Οι τέλειες καταιγίδες ευθύνονται για καταστροφικούς τυφώνες κατηγορίας 5 ή για σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, που στην περίπτωση που εξετάζεται διαφέρουν παρασάγγας από τα φαινόμενα που εξετάζει η επιστήμη της μετεωρολογίας.



ΠΗΓΗ