Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη με τον φονικό καυγά μεταξύ δύο αδερφών στη Νέα Σμύρνη, ηλικίας 18 και 16 ετών, με αφορμή μια μπλούζα.

Οι καβγάδες μεταξύ των αδερφών φαίνεται να ήταν συχνοί και έντονοι, ωστόσο αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα μάλωναν τα δύο αδέρφια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 18χρονος «κάρφωσε» ένα ψαλίδι στο στήθος του αδερφού του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διεκομίσθη.

Το παιδί βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, και πλέον το κακό είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που έχει πάρει η Αστυνομία, τα δύο αδέλφια μάλωσαν για μια μπλούζα και ο 16χρονος άρχισε να κυνηγάει τον 18χρονο μέσα στο σπίτι τους.

Ο 18χρονος ξαφνικά άρπαξε ένα ψαλίδι και κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον αδερφό του.

Τον είχε χτυπήσει με σιδερογροθιά

Το καλοκαίρι του 2023, μάρτυρες ανέφεραν ότι είχε ξανασημειωθεί επεισόδειο μεταξύ των δύο αδελφών πάλι με αφορμή την μπλούζα. Μάλιστα το περιστατικό είχε γίνει στην μέση του δρόμου με τα δύο αδέρφια να βγάζουν μαχαίρια και σιδερογροθιές.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά για να χτυπήσει τον αδερφό του. Τότε ο 18χρονος αμύνθηκε με ένα μαχαίρι. Και τότε είχε κληθεί η αστυνομία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, γύρω στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης τα δύο αδέρφια άρχισαν να καυγαδίζουν για ένα ρούχο.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι ήταν η μητέρα τους, η κοπέλα του 18χρονου και η γιαγιά τους η οποία προσπάθησε να τους χωρίσει.

Όπως η κατάσταση έγινε χειρότερη, και άρχισαν να χτυπιούνται με μπουνιές και κλωτσιές. Τότε ο 18χρονος πήγε στην κρεβατοκάμαρα και άρπαξε ένα ψαλίδι, και κινήθηκε προς τον αδερφό του, κυνηγώντας τον για να τον καρφώσει. Αυτός προσπάθησε να κρυφτεί και πήγε στο σαλόνι, κλείνοντας και την ενδιάμεση πόρτα.

Ο 18χρονος την άνοιξε, πήγε καταπάνω του και άρχισε να τον καρφώνει στο στήθος. Το παιδί βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, και πλέον το κακό είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία πήγε στο σπίτι στις 20:45, όπου εντόπισε το ψαλίδι – με κόκκινη και μαύρη λαβή – το οποίο είχε πάνω αίματα.

Ομολόγησε ο 18χρονος

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τη στιγμή του εγκλήματος και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 18χρονος ομολόγησε το σήμερα το πρωί την πράξη του και περιέγραψέ τι συνέβη.

Για το τραγικό συμβάν σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση.



ΠΗΓΗ