Ο υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNRWA) ανέφερε σήμερα ότι έλαβε «φρικιαστικές» φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα πολλών ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την επίθεση σε σχολείο στα βόρεια της Γάζας.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορεί να γίνουν καθημερινότητα. Πρέπει να σταματήσουν. Μία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο» ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι, στο X.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε το θάνατο περισσότερων από 80 ανθρώπων σε δύο επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων που διευθύνεται από τον ΟΗΕ στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

32 νεκροί μόνο από μία οικογένεια, ανάμεσά τους 19 παιδιά, στην Τζαμπάλια

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 32 άτομα από μία οικογένεια σκοτώθηκαν σε επίθεση του ισραηλινού στρατού σε κτίριο στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας, με 19 παιδιά μεταξύ των νεκρών, όπως αναφέρει το AFP.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα των 32 μελών της οικογένειας Αμπού Χαμπάλ, που σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό στον πολιορκημένο θύλακα.

Τρίτο χτύπημα στη Χαν Γιουνίς

Ιδιαίτερα σκληρές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ μετά από το νέο χτύπημα του Ισραήλ στη Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με Quds News Network, το Ισραήλ χτύπησε δύο σπίτια οικογενειών, ενώ υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



ΠΗΓΗ