Συνεχώς νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φωτιά στην Ύδρα η οποία ξεκίνησε με ρίψη πυροτεχνημάτων από τη θαλαμηγό «Περσεφόνη».

Το ertnews.gr, δημοσιεύει δύο νέες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες οι οποία επέβαιναν σε θαλαμηγό που ήταν στον διπλανό όρμο «Νικλειώτη».

«Καθόμουν στο κατάστρωμα του σκάφους, όταν άκουσα κρότους από τον διπλανό όρμο, και είδα στον ουρανό αντανακλάσεις φωτός δηλαδή σαν λάμψεις από πυροτεχνήματα. Συνολικά οι κρότοι ήταν 15 έως 20 συνεχόμενοι και ταυτόχρονοι με τις εκλάμψεις», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του EΡΤΝews, ο Έλληνας κυβερνήτης και αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης.

«Συνολικά οι κρότοι ήταν 15 έως 20 συνεχόμενοι και ταυτόχρονοι με τις εκλάμψεις»

Στη συνέχεια όπως είπε ο 40χρονος κυβερνήτης πήρε τη συνοδευτική βάρκα της θαλαμηγού και με έναν ναύτη, έφτασαν κοντά στη θαλαμηγό Περσεφόνη.

«Πλησιάσαμε σε απόσταση 15 εως 20 μέτρα από το σκάφος, τους είπαμε αν χρειάζονται βοήθεια, αλλά οι επιβάτες και το πλήρωμα δεν μας απάντησαν. Υπήρχε καπνός και φωτιά σαν δακτυλίδι μήκους 150 μ. πάνω από την θάλασσα. Ήταν σκοτεινά και αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς και δεν μπορούσαμε να έχουμε καθαρή εικόνα», δήλωσε ο καπετάνιος και αυτόπτης μάρτυρας.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που φέρνει στο φως το ertnews.gr, οι δύο μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν το βοηθητικό σκάφος, της θαλαμηγού, να κινείται μεταξύ της παραλίας και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, κάτι που φέρεται να έγινε δύο με τρεις φορές.

Ο κυβερνήτης, επίσης, κατέθεσε πως βγήκε ανοιχτά του όρμου γιατί δεν είχε σήμα το κινητό του τηλέφωνο, και ενημέρωσε τις Αρχές για την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, είδαν στην πρύμνη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, με την προέλευση της να είναι άγνωστη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

μοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφυγή ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «η Ελληνική Αστυνομία ουδέποτε αναμείχθηκε προανακριτικά στην εν λόγω υπόθεση, όπως επίσης ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση από προανακριτική ή εισαγγελική Αρχή, σχετικά με την ύπαρξη μέτρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα».



ΠΗΓΗ