Για 119 ημέρες συνεχίζεται το δράμα των κατοίκων στη Γάζα, με το Ισραήλ να προαναγγέλλει χερσαία επίθεση και στη Ράφα στον νότο.

Ξεπέρασαν τις 27 χιλιάδες οι νεκροί στην πολιορκημένη Λωρίδα, ενώ η ανθρωπιστική κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή.

Την ίδια στιγμή, το Κατάρ υποστηρίζει ότι η Χαμάς είναι εκ πρώτης όψεως θετική στη νέα πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά για να επιτευχθεί αυτή θα πάρει «εβδομάδες».

«Οι ΗΠΑ ενέκριναν πλήγματα κατά ιρανικών στόχων», ενώ το αμερικάνικο υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις Ισραηλινούς εποίκους.

Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους οι Χούθι παρά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα εναντίον τους.

Δείτε live

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in

06:30 ΟΗΕ: Τα νοσοκομεία Νάσερ και Αλ-Άμαλ και υποφέρουν από «σοβαρή έλλειψη οξυγόνου»

Οι συνεχιζόμενες σφοδρές μάχες κοντά στα νοσοκομεία Νάσερ και Αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια» του ιατρικού προσωπικού, των τραυματιών και των εσωτερικά εκτοπισμένων που βρίσκουν καταφύγιο μέσα στις εγκαταστάσεις, αναφέρει η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ, OCHA, στην καθημερινή της ενημέρωση.

Και τα δύο νοσοκομεία υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη οξυγόνου» για τη θεραπεία των ασθενών, προσθέτει η υπηρεσία.

Η OCHA αναφέρει επίσης ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να καταφεύγουν στη Ράφα, λέγοντας ότι η νότια πόλη φιλοξενεί πλέον περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 118 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 190 τραυματίστηκαν μεταξύ των απογευμάτων της 31ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου.

06:20 Συνεχίζεται για 119 ημέρες η αιματοχυσία στη Γάζα

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, καθώς και σε όλη τη Μέση Ανατολή που «βράζει» με τον κίνδυνο περιφερειακού πολέμου να είναι μεγάλος.

Διαβάστε ό,τι προηγήθηκε εδώ



ΠΗΓΗ