Ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί ένα κλίμα τόσο τοξικό που είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς, τόνισε ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Αλέξης Χαριτσής, προσθέτοντας πως θεωρεί πως είναι απαράδεκτη η πρωινή δήλωση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσον αφορά αν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση για την ηγεσία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή, απαντώντας σε πληροφορίες που του δίνουν προβάδισμα για την ηγεσία, τόνισε ότι και άλλα στελέχη πληρούν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας ότι έχει ληφθεί ήδη απόφαση.

«Καταφέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον φέρουμε από το 3% στη διακυβέρνηση της χώρας»

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «δεν προκαλέσαμε εμείς την αντιπαράθεση», προσθέτοντας πως «αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε σε μία χυδαία επίθεση που έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αυτή η τοξικότητα στην οποία αρέσκεται έχει γίνει μία μόνιμη κατάσταση για τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα».

«Τα λέει αυτά σε ανθρώπους που έχουν δώσει μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, στα κινήματα, στην Αριστερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς να διεκδικήσουν καρέκλες, χωρίς να έχουν αξιώματα», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης. Ακολούθως είπε πως «τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που ήρθε και η πρώτη του κίνηση ήταν να διεκδικήσει αξιώματα».

Για την αποχώρησή του από την ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα και δεν αντιμετωπίζουμε όλοι την πολιτική με όρους καρέκλας και αξιώματος. Υπηρετούμε συγκεκριμένες ιδεολογικές αρχές και πολιτικά σχέδια. Με αυτά καταφέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον φέρουμε από το 3% στη διακυβέρνηση της χώρας και στη ραγδαία αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας».

Ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου

«Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα στήριξε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

«Είναι τεράστια η διαφορά στην αντίληψη του πώς κάνουμε πολιτική, του ήθους στην πολιτική, του τι σημαίνει πολιτική για εμάς», είπε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα στήριξε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και ο κ. Ανδρουλάκης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη μεγάλη ευκαιρία που υπήρχε με την απλή αναλογική».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση «από εδώ και πέρα εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μία στοιχειώδης συνεννόηση των δυνάμεων της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων για να μπορέσει να υπάρξει μία σοβαρή αντιπαράθεση και επικράτηση απέναντι στη μονοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Αυτό πρέπει να γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου».

«Έχουμε μάθει να συνθέτουμε και να συνυπάρχουμε μέσα στη διαφορετικότητά μας και αυτός είναι ο πλούτος μας. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θα προχωρήσουμε μαζί (σ.σ. με την «Ομπρέλα») και θα συνενώσουμε και άλλες δυνάμεις», είπε στη συνέχεια αποκλείοντας τη συνεργασία με το ΜέΡΑ25 λέγοντας ότι «μας ενδιαφέρουν δυνάμεις που προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, κοινωνικές δυνάμεις που ασφυκτιούν και δεν εκφράζονται από το κεντρικό πολιτικό σύστημα».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει και στελέχη και σύντροφοί μας που έκαναν μία διαφορετική επιλογή»

Για την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «εμείς αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούμε ότι δεν υπήρχαν οι όροι συμβίωσης με την μετάλλαξη που έχει υποστεί το κόμμα το τελευταίο διάστημα», υπογραμμίζοντας πως «αναγνωρίζουμε ότι στο κόμμα έχουν μείνει και στελέχη και σύντροφοί μας που έκαναν μία διαφορετική επιλογή με τους οποίους μπορεί να συμπορευθούμε και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες του Νίκου Παππά κατά των «6+6» και της «Ομπρέλας» ότι ευθύνονται για τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι «θα φανεί στην πορεία εάν ισχύει κάτι τέτοιο» και τόνισε ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ως αντίπαλο και ως εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αν θα έπρεπε να παρέμβει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για να μην υπάρχει εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο κόμμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε την στάση του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε μία πολύ συγκεκριμένη στάση όλο αυτό το διάστημα».



ΠΗΓΗ