Συνεχίζεται για 80η μέρα το σφυροκόπημα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τουλάχιστον τις 20.424, ενώ οι επιζώντες είναι στα όρια του λιμού.

Τα Χριστούγεννα πένθιμα για τους Παλαιστίνιους της Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ στη Λωρίδα τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Χαν Γιούνις (νότια). Ακόμη 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό σε «ασφαλή» περιοχή, στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μαγάζι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο περίπου δεκαπέντε στρατιωτικών του μέσα σε τρεις ημέρες, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των απωλειών του στις 154 αφότου άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας την 27η Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, οι Χούθι κατήγγειλαν αμερικάνικη επίθεση σε αναγνωριστικό αεροπλάνο τους στην Ερυθρά Θάλασσα, με τον φόβο για κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή να αυξάνεται.

Δείτε live

Live οι εξελίξεις στο in

07:30 Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Δεκάδες πτώματα φέρονται να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στη Γάζα μετά την αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 άνθρωποι. Το αλ-Μαγκάζι είναι πολύ πυκνοκατοικημένο, μεταξύ άλλων με εκτοπισμένους που είχαν λάβει εντολές εκκένωσης προκειμένου να μετακινηθούν από την περιοχή Ουάντι Γάζα και άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Τα ασθενοφόρα και οι ομάδες διάσωσης παρεμποδίζονται καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές καταστρέφουν τους κύριους δρόμους μεταξύ των προσφυγικών καταυλισμών Maghazi, Bureij και Nuseirat, αναφέρει η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου.

Τουλάχιστον εννέα νεαροί συνελήφθησαν σε ισραηλινή επιδρομή στο χωριό al-Jalama, βορειοανατολικά της Τζενίν, μία από τις πολλές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει τη «μάταιη λογική του πολέμου» σε μήνυμά του την παραμονή των Χριστουγέννων.  Δείτε όσα προηγήθηκαν εδώΠΗΓΗ