Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 15:49

Μεγάλη επιτυχία για τον Γιώργο Τσούκαλη ο οποίος αξιοποίησε πληροφορία και ανακάλυψε θησαυρό αρχαιοτήτων ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης συνεργάστηκε  με την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και αφού έκανε ένα ταξίδι αστραπή στα Γιάννενα κατάφερε να εντοπίσει 14 αρχαιότητες που ήταν κρυμμένες επιμελώς στο χωριό  Αυγό πλησίον των Ιωαννίνων.Βρέθηκαν ένα τμήμα πήλινου αγγείου με παραστάσεις διονυσιακού θιάσου, μια χάλκινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση ρωμαϊκής εποχής, ένα χάλκινο ομοίωμα φιδιού, οκτώ αργυρά οθωμανικά νομίσματα, ένα χάλκινο, ένα χάλκινο επάργυρο νόμισμα και ένα απολίθωμα άνθους.

Ο Γιώργος Τσούκαλης όπως δήλωσε νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για τον 31χρονο αγώνα του κατά τής αρχαιοκαπηλίας καθώς έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να επιστρέψει στο ελληνικό κράτος 16551 αρχαιότητες.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής ευχαρίστησε δημόσια τον ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη, γενικό περιφερειακό διευθυντή Ηπείρου, τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων Γεώργιο Αζελή καθώς και τον αστυνόμο Α, διοικητή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας, Λάμπρο Τσουμάνη, για την αμεσότητα που έδειξαν αλλά και για την άψογη συνεργασία τους.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 15:50

ΠΗΓΗ