Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, 18:53

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ρώμη και σήμερα το απόγευμα είχε συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι.

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι περιμένουμε την Τζόρτζια Μελόνι στο Ισραήλ και, στη συνέχεια, τους επικεφαλής των πενήντα ή εκατό μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. Η Ιταλία είναι μια ευλογημένη χώρα, για το ντιζάιν και την επιχειρηματικότητα και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την τεχνολογική μας πρόοδο», δήλωσε ο Νετανιάχου, αμέσως μετά την συνάντηση.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα του θα ήθελε να επιταχύνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη» αλλά και να βοηθήσει την Ιταλία να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, από την μεριά της, τόνισε ότι η χώρα της θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλει στην μείωση της έντασης και της βίας στην Μέση Ανατολή και χαρακτήρισε το Ισραήλ «εταίρο βασικής σημασίας στην Μέση Ανατολή, αλλά και σε διεθνές επίπεδο». «Γνωριζόμαστε από πολύ καιρό και υπάρχει μια σχέση αλληλοεκτίμησης», πρόσθεσε.

«Πρέπει να σας πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από την ηγεσία της Μελόνι και από τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται» δήλωσε, τέλος, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, 18:53

ΠΗΓΗ