Ο Δήμαρχος Λέρου κ Μιχάλης Κόλιας, ανακοινώνει τη δημοσίευση του ΦΕΚ 6 Νοεμβρίου 2023, με την οποία καθορίζεται ο αιγιαλός και η παραλία στο Λακκί για πρώτη φορά από τη μεταπολεμική περίοδο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Μετά από επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας τις γραφειοκρατίας, προβλήματα του Ιταλικού κτηματολογίου και γενικότερα αγκυλώσεις της νομοθεσίας καταφέραμε και πλέον ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου διαθέτει την πολυπόθητη και απαιτούμενη χάραξη Αιγιαλού και παραλίας.

Τι σηματοδοτεί αυτή η εξέλιξη για το λιμάνι της Λέρου

Η εξέλιξη αυτή, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν σημαντικά έργα, όπως αυτό της αποκατάστασης και επέκτασης του κεντρικού λιμένα Λακκίου το οποίο έχει δρομολογηθεί, τη διαχείριση του λιμένα και των υπολοίπων χώρων από το λιμενικό ταμείο που σημαίνει περισσότερα έσοδα σε αυτό, αλλά παράλληλα και την κατοχύρωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη αφού πλέον νόμιμα θα μπορούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

Τέλος, κάθε άλλο έργο στο θαλάσσιο χώρο θα μπορεί να υλοποιηθεί, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί».

Ο κ. Κόλιας επίσης, ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος πλέον ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες για ανάπτυξη όχι μόνο του θαλάσσιου χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λακκιού.

Περισσότερα ΕδωΠΗΓΗ