Η 31χρονη Maria Munoz δολοφονήθηκε από τον αναισθησιολόγο σύζυγό της στο σπίτι τους στο Laredo, ενώ οι δυο μικροί τους γιοι κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.

Ο 42χρονος Joel Pellot ισχυρίστηκε πως η σύζυγός του ήταν υπερκαταθλιπτική και πιθανότατα είχε πάρει υπερβολική δόση από συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το δικαστήριο όμως, σύμφωνα με τη MailOnline, τον καταδίκασε για φόνο αφού διάβασε την ιστορία του γάμου τους σε ένα ημερολόγιο που κρατούσε μέχρι την ημέρα του θανάτου της η Maria Munoz.

Ήταν η τελευταία εγγραφή στο ημερολόγιο της νεαρής μητέρας που βοήθησε να πειστούν οι ένορκοι ότι δεν αυτοκτόνησε η Maria Munoz αλλά δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Η 31χρονη Maria Munoz ήταν λυπημένη που ο σύζυγός της Joel Pellot είχε φύγει από το σπίτι τους, αφήνοντάς τη να φροντίσει τους δύο μικρούς γιους τους.

O Joel Pellot στη διάρκεια της ανάκρισής του

Εκείνος υποστήριξε ότι είχε πάρει υπερβολική δόση από συνταγογραφούμενα φάρμακα όταν η αστυνομία τη βρήκε νεκρή στο σπίτι τους.

Ήταν όμως ο αναισθησιολόγος που της είχε κάνει ένεση με τοξικά φάρμακα που είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα ακριβό διαζύγιο.

Το ημερολόγιο και οι ηχογραφήσεις από το κινητό της Maria Munoz βοήθησαν τους ερευνητές να ανακαλύψουν την κακοποίηση από τον σύζυγό της, παρακολουθώντας το ταξίδι της μέσα από τη θλίψη στην ανάρρωση και την πίστη στο μέλλον.

«Τι είναι αυτό που θέλω;» έγραψε μια μέρα πριν πεθάνει. «Προχώρησε μπροστά!!!» συνέχιζε χαρακτηριστικά.

Η Maria είχε γνωρίσει τον σύζυγό της όταν ήταν νεαρή νοσοκόμα στο Πουέρτο Ρίκο και εκείνος ήταν ένας φιλόδοξος φοιτητής ιατρικής έντεκα χρόνια μεγαλύτερός της.

Παντρεύτηκαν το 2011 και έφτιαξαν το σπίτι τους στη συνοριακή πόλη του Τέξας, με τη Maria Munoz να εγκαταλείπει την καριέρα της για να τον στηρίξει.

Ήταν το 2020 που ανακάλυψε πως ο σύζυγός της την απατούσε όταν βρήκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για διακοπές που σχεδίαζε να κάνει με συνάδελφό του από το νοσοκομείο.

Τα πράγματα κορυφώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο πριν από τον θάνατό της, όταν η Maria Munoz είδε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της ερωμένης του Janet Arredondo.

H Janet Arredondo κάλεσε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της κάλεσε τη Maria Munoz που γύριζε σπίτι με τον σύζυγό της.

«Γεια σου, θα σου μιλήσω τώρα» άκουσαν να της λέει καθώς δέχτηκε την κλήση. «Κλείσε το τηλέφωνο» τον άκουσαν να της λέει.

Είχε σπάσει το παρμπρίζ με μια γροθιά πριν φτάσουν στο σπίτι και εκείνη του έστειλε μήνυμα το επόμενο πρωί για να του πει ότι θα προσλάμβανε δικηγόρο.

«Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ελάχιστη παρέμβαση δικηγόρου. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα» της απάντησε.

Αργότερα όμως άλλαξε ο τόνος του. «Είμαι τόσο λυπημένος που πονάω μέσα μου» της έγραψε σε ένα email.

«Θέλω να καθίσω μαζί σου να μιλήσουμε, χωρίς να μαλώνουμε».

Η Maria Munoz ήταν νευρική καθώς ετοιμαζόταν για την τελευταία τους συνάντηση. «Απλώς σε ρωτάω αν μπορείς να προσευχηθείς για μένα» έστειλε μήνυμα στη φίλη της Yazmin Martinez τη Δευτέρα. «Απόψε θα μιλήσουμε».

Η αστυνομία έλαβε άλλη μια κλήση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Αυτή τη φορά από τον Pellot. Τους ενημέρωνε ότι η γυναίκα του δεν ανέπνεε και πως μπορεί να είχε πάρει συνταγογραφούμενα χάπια.

Τον βρήκαν να προσπαθεί να επαναφέρει τη νεκρή πλέον σύζυγό του, καθώς τα δύο μικρά παιδιά τους κοιμόντουσαν στο διπλανό υπνοδωμάτιο.

Πήγε στο μπάνιο για να τους φέρει το φάρμακο που υποτίθεται ότι είχε κάνει υπερβολική δόση του.

«Ναι, έχει πολύ κατάθλιψη» τους είπε.

O Pellot μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, με τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας να τον καταγράφουν να κλαίει, να ουρλιάζει και να σπρώχνει τα έπιπλα όταν έμεινε μόνος.

Παραδέχτηκε ότι οι σύριγγες και ο ενδοφλέβιος εξοπλισμός που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν δικά του αλλά ήταν μέρος του καθημερινού του εξοπλισμού εργασίας.

Οι ερευνητές ήταν επίσης περίεργοι για ένα σημάδι στο χέρι της Μαρίας, αλλά πέρασαν τέσσερις μήνες πριν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και δεν είχαν πολλά να συνεχίσουν.

Στο μεταξύ ο Pellot παρευρέθηκε στην κηδεία της συζύγου του όπου έκλαψε πάνω από το φέρετρό της.

Αυτό που με έκανε να νιώσω θυμό ήταν εκείνος κοντά στο φέρετρο» σημείωσε η Martinez στο 48 Hours του CBS.

Οι ερευνητές όμως είχαν τα ημερολόγια της Maria Munoz.

«Η ζωή είναι τόσο άδικη. Ο σύζυγός μου, ο άντρας που αγαπώ τόσο πολύ, μου προκαλεί τόσο πόνο. Δεν θέλω να στεναχωριέμαι πια. Δεν θέλω να πονάει η καρδιά μου. Δεν θέλω να βασανίζεται το μυαλό μου» έγραφε η Maria.

Και μιλούσε για μια συνεχή ελπίδα ότι ο γάμος της θα μπορούσε να σωθεί.

«Θεέ μου είναι πολλά για μένα. Το μόνο που θέλω πραγματικά να κάνω είναι να δω μια αλλαγή σε αυτόν».

Από το ημερολόγιο της Maria Munoz

Η αστυνομία βρήκε επίσης μια βιντεοκλήση που είχε κάνει η Maria Munoz. «Τι είναι αυτό που θέλεις να κάνω;» τον ρώτησε κάποια στιγμή. «Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από αυτόν τον γάμο;».

Τον προειδοποίησε πως αν βγει από την πόρτα παίρνουν διαζύγιο.

«Εντάξει, το κατάλαβες» της απάντησε χτυπώντας την πόρτα του αυτοκινήτου.

Ο ιατροδικαστής είχε βρει ναρκωτικά στο σώμα της Maria Munoz αλλά τα ημερολόγια και οι ηχογραφήσεις ήταν αρκετά για να αποκλείσει την αυτοκτονία.

Το αφεντικό του Pellot στο νοσοκομείο, ο αναισθησιολόγος Dr John Huntsinger ήταν καχύποπτος με τα αποτελέσματα και παρότρυνε την αστυνομία να διεξάγει περαιτέρω έρευνα.

Πέρασαν τέσσερις μήνες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Δεν υπήρχε ίχνος του φαρμάκου που υποστήριζε ο σύζυγό της ότι είχε πάρει υπερβολική δόση.

Αντίθετα, υπήρχαν επτά άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός που μπορεί να χορηγηθεί μόνο με ένεση.

Οι υποψίες και η παραδοχή του εγκλήματος

«Σοκαρίστικα πολύ που είδα το Propofol. Το δικό της ήταν το υψηλότερο επίπεδο που έχω δει. Πιστεύω ότι ο θάνατός της ήταν από το Propofol», σημείωσε ο Dr John Huntsinger.

H Arredondo είχε επίσης ανακριθεί από τις αρχές και παραδέχτηκε ότι ο Pellot έφερνε συστηματικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου του Propofol από το νοσοκομείο.

Αποκάλυψε επίσης ότι της είχε παραδεχτεί ότι έκανε ένεση στη γυναίκα του το βράδυ που πέθανε.

«Ήθελε απλά να την ηρεμήσει, οπότε το έκανε με φάρμακα».

Ο Pellot συνελήφθη και ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι της έδωσε Narcan, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για να αντιστρέψει μια υπερβολική δόση οπιοειδών.

«Κάποιος προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή, και δεν ήταν οι παραϊατρικοί, δεν ήταν η αστυνομία. Ήταν ο Joel», είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Roberto Balli.

«Επομένως, δεν την ήθελε νεκρή. Αυτό ήταν ένα τρομερό δυστύχημα».

Οι ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερο από μια ώρα για να βρει τον Pellot ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Μάρτιο.

Η πιο σημαντική μάρτυρας στη δίκη, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ήταν η ίδια η Maria Munoz μέσω των ημερολογίων της που έδειχναν ότι είχε ξεπεράσει τον σύζυγό της.

«Έχω ακούσει για συναισθηματική κακοποίηση, το έχω δει, το έχω αντιμετωπίσει, αλλά ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο διαδεδομένο είναι ακόμα και στη ζωή μας όπου μπορείς να σχετιστείς με μερικά από τα πράγματα που βίωνε η Maria» εξήγησε.

«Και ήταν μια υπέροχη μητέρα, ήταν απλά ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Και αυτή η ενέργεια; Τη νιώθαμε.

Τον αγαπούσε και τον λάτρευε», είπε η φίλη της Maria, Angela Montoya.

Απλώς τον αγαπούσε πάρα πολύ».



ΠΗΓΗ