Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 12:46

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού. Μια ομάδα τριών ατόμων εισέβαλε σε κατάστημα του οίκου Bulgari στην Place Vendome, αποσπώντας αντικείμενα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα, που έφτασαν με δύο μοτοσικλέτες, μπήκαν στο κατάστημα γύρω στις 13:45 τοπική ώρα. Οι δύο από τους δράστες κρατούσαν όπλα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και χτύπησαν έναν φρουρό ασφαλείας.

Σε βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο, φαίνονται δύο μεγάλες μαύρες μοτοσικλέτες παρκαρισμένες στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κοσμηματοπωλείο. Ένας άνδρας με κράνος, με όπλο και μαύρα ρούχα φαίνεται να στέκεται σαν φρουρός. Αργότερα, διακρίνονται τρεις άνδρες να φεύγουν με δύο μηχανάκια.

Η ίδια μπουτίκ του οίκου Bulgari υπήρξε στόχος ληστείας και τον Σεπτέμβριο του 2021. Τότε, οι κλέφτες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν αντικείμενα αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας από τους ληστές είχε τραυματιστεί στο πόδι από αστυνομικό. Ο άνδρας αυτός είχε φυλακιστεί.

Τον Ιούνιο του 2022, είχαν συλληφθεί άλλοι δύο ύποπτοι, ηλικίας 26 και 37 ετών τότε. Είχαν τεθεί προφυλακιστέοι.

Το ιταλικό κοσμηματοπωλείο Bulgari ανήκει στον γαλλικό όμιλο μόδας LVMH.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 12:46



ΠΗΓΗ