Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, 18:45

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ αλληλέγγυων προς τους μετανάστες ακτιβιστών και την Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Καλαμάτα έπειτα από την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κάποια τοπικά ΜΜΕ, την ώρα της αποχώρησής της από τον χώρο των αποθηκών όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες μετανάστες, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ την πλησίασαν και μιλώντας της, απέδωσαν ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο στον φράχτη στον Έβρο. 

«Εσείς να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας που φωτογραφίζεστε μπροστά στον φράχτη και τώρα κάνετε show στους ανθρώπους με τόσους νεκρούς. Είναι ντροπή… Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δικιά σας προεδρία, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο», ανέφεραν. 

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε: «Σκεφτείτε αυτά τα πλοία, τα σαπιοκάραβα που τα φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο. Πόσες ευθύνες υπάρχουν… Όταν ακούω φωνή έχω μία προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος… Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου. Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…». 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, 18:51

ΠΗΓΗ