Μια 44χρονη Αμερικανίδα έχασε χθες Δευτέρα τη ζωή της όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε η αστυνομία της νησιωτικής χώρας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Unsplash).

Η τουρίστρια από τη Βοστώνη έκανε κωπηλασία μαζί με συγγενικό της πρόσωπο σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή όταν της επιτέθηκε καρχαρίας στ’ ανοικτά της νήσου Νιου Πρόβιντενς.

Υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στη δεξιά πλευρά του σώματός της

Ενας ναυαγοσώστης που βρισκόταν σε υπηρεσία τη στιγμή της επίθεσης και είδε το περιστατικό προσέγγισε με μια βάρκα το θύμα προκειμένου να του προσφέρει τη βοήθειά του, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Desiree Ferguson.

«Εγινε CPR στο θύμα. Είχε, ωστόσο, υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στη δεξιά πλευρά του σώματός της, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του δεξιού ισχίου και επίσης του δεξιού άνω άκρου της», είπε η εκπρόσωπος.

Παρότι οι φονικές επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες στις Μπαχάμες, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν καταγραφεί άλλες δύο.

Στις 21 Νοεμβρίου, 47χρονη Γερμανίδα εξαφανίστηκε στη διάρκεια καταδυτικής εκδρομής ανοικτά του Γουέστ Εντ, αφότου ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, 58χρονη Αμερικανίδα σκοτώθηκε από καρχαρία ενώ έκανε κατάδυση με αναπνευστήρα στα ανοικτά της νήσου Νιου Πρόβιντενς.

Πάνω από 50 είδη

Περισσότερα από 50 είδη καρχαριών κολυμπούν κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής και στην Καραϊβική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των τίγρη, σφυροκέφαλου και υφαλοκαρχαρία της Καραϊβικής, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Το International Shark Attack File, μια βάση δεδομένων που καταγράφει τις επιθέσεις καρχαριών σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει ότι υπήρξαν 108 φερόμενες αλληλεπιδράσεις καρχαρία – ανθρώπου το 2022 παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν τις περισσότερες επιβεβαιωμένες απρόκλητες επιθέσεις – 41 – με τη Φλόριντα να βρίσκεται στην κορυφή με 16 επιθέσεις.



ΠΗΓΗ